Dronning Margrethe:

- Jeg er veldig lei meg

Dronningen av Danmark snakker ut etter tittelbråket.

LEI SEG: Dronning Margrethe snakker ut om tittel-valget hun nylig bestemte seg for å ta. Foto: Splash News / NTB
LEI SEG: Dronning Margrethe snakker ut om tittel-valget hun nylig bestemte seg for å ta. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld delte det danske kongehuset en pressemelding, hvor dronning Margrethe (82) forklarer sitt valg om å frata prins Joachims (53) barn deres prins- og prinsessetitler.

Et valg som den siste tiden har blitt svært omtalt i mediene.

«Det gjør et stort inntrykk, og jeg er lei meg», heter det i uttalelsen fra dronning Margrethe.

«I løpet av de siste dagene har det kommet sterke reaksjoner på min beslutning om den fremtidige bruken av titler for prins Joachims fire barn. Det påvirker meg naturligvis», skriver hun videre.

Derfor gjorde hun det

I innlegget forklarer hun nå hvorfor hun nå gjør denne mye omtalte endringen.

«Å bære en kongelig tittel innebærer en rekke forpliktelser og oppgaver som fremover skal holdes til færre medlemmer av den kongelige familie. Denne endringen, som jeg ser på som nødvendig for fremtiden til monarkiet, ønsker jeg å foreta i min tid.»

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Dronningen sier imidlertid ingenting om relasjonen til sin sønn prins Joachim. Han var blant de som reagerte sterkt på at barna hans nå mister de kongelige titlene sine.

Sterke reaksjoner fra familien

Det var onsdag i forrige uke det danske kongehuset kunngjorde at de fire barna prins Nikolai (23), prins Felix (20), prins Henrik (13) og prinsesse Athena (10) skulle fratas sine prinse- og prinsessetitler.

Lørdag kunne prins Joachim, prinsesse Marie (46) og grevinne Alexandra (58) fortelle at barna deres føler seg «utstøtt», ifølge danske BT.

- Det handler om navnet deres, det handler ikke om titler i det hele tatt. Athena og Henrik av Danmark. Det er navnene deres, uttalte prinsesse Marie og la til:

- Det betyr at vi som foreldre ikke har hatt tid til å forberede dem på endringen og folks reaksjoner.

LES OGSÅ: Setter ytterligere fart på romanseryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer