Prinsesse Märtha Louise:

- Jeg er så glad i deg

I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler prinsesse Märtha Louise en rørende gratulasjon til niesen sin.

HYLLEST: Prinsesse Märtha Louise delte en rørende gratulasjon til prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Skjermdump fra Instagram
HYLLEST: Prinsesse Märtha Louise delte en rørende gratulasjon til prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

21. januar er en stor dag for hele kongefamilien, men også for hele Norge. Vår tronarving prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år i dag og går offisielt inn i de voksnes rekker som myndig.

I anledning 18-årsdagen har det strømmet inn med gratulasjoner til prinsessen. Prinsesse Ingrid Alexandras tante, prinsesse Märtha Louise (50), er blant dem som hyller prinsessen på 18-årsdagen.

I et innlegg på Instagram har hun delt flere private bilder.

«Gratulerer med dagen, du vakre, unge kvinne. Du er både modig, morsom, klok, reflektert, sårbar og rar. Jeg er så glad for at vi som familie har det så bra sammen», skriver hun innledningsvis, og legger til:

«At vi kan le og gråte sammen - og diskutere hva enn det måtte være. Jeg er så glad i deg. Vi gleder oss til å feire deg stort en gang i fremtiden!»

Det er imidlertid ikke bare prinsesse Märtha Louise som har delt private bilder i anledning prinsessens bursdag, men også kronprinsparet. På Kongehusets nettsider er det flust av bilder av prinsessen fra både nåtid og ungdomsårene.

  • Se flere av de private bildene nedover i saken.
GLADLAKS: Kongehuset delte blant annet et bilde av prinsessen fra barndommen. Foto: Privat
GLADLAKS: Kongehuset delte blant annet et bilde av prinsessen fra barndommen. Foto: Privat Vis mer
PRIVATE BILDER: I anledning prinsessens 18-årsdag har kongehuset delt en rekke private bilder av prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Privat
PRIVATE BILDER: I anledning prinsessens 18-årsdag har kongehuset delt en rekke private bilder av prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Privat Vis mer

Usette bilder

I anledning den store dagen har prinsessen gjort sine første intervjuer med blant annet VG, hvor hun forteller om familielivet og hvordan hun ser for seg livet som Norges kommende dronning.

- Jeg tror jeg har et tett forhold med både pappa og mamma. Ikke nødvendigvis på grunn av den rollen vi har, men fordi vi er en veldig tett familie, forteller hun til avisen.

STERKT BÅND: Prinsesse Ingrid Alexandra (i midten). Her avbildet med (fra venstre) prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. Foto: Privat
STERKT BÅND: Prinsesse Ingrid Alexandra (i midten). Her avbildet med (fra venstre) prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. Foto: Privat Vis mer

Selv om Ingrid Alexandra på utsiden har et annerledes liv enn mange andre, forteller hun at hun aldri har opplevd oppveksten sin som annerledes.

Noen av fremtidsplanene er kanskje ikke helt klare, men én ting har alltid vært sikkert: Hun skal bli dronning.

- Jeg har alltid visst det, på en måte. Jeg kan ikke huske en tid da jeg ikke visste det, sier hun.

TRONARVING: Prinsesse Ingrid Alexandra er klar på at hun alltid har visst at hun skal bli Norges kommende dronning. Her med foreldrene sine. Foto: Privat
TRONARVING: Prinsesse Ingrid Alexandra er klar på at hun alltid har visst at hun skal bli Norges kommende dronning. Her med foreldrene sine. Foto: Privat Vis mer

Kongehuset har også delt bilder av prinsessen på surfebrettet. Og i et intervju med NRK legger hun ikke skjul på at surfing har vært en stor interesse i lang tid. I tillegg har hun kapret seg en NM-tittel.

I 2020 ble da 16 år gamle Ingrid Alexandra norgesmester i surfing i juniorklassen for kvinner. Det var et stolt øyeblikk for prinsessen, som vant med 12.83 poeng.

SURFING: Prinsessen elsker å surfe og vant NM-mesterskapet som 16-åring. Foto: Privat
SURFING: Prinsessen elsker å surfe og vant NM-mesterskapet som 16-åring. Foto: Privat Vis mer

- Vi var noen venninner som var på surfeleir sommeren før norgesmesterskapet. Det var ikke så mange som hadde meldt seg på NM året etter, så de spurte om vi ville være med. Og så - ja, så gjorde vi det. Og så vant jeg. Det ble kanskje litt mer medieoppmerksomhet enn det jeg hadde tenkt, forteller hun.

ELSKER Å SURFE: Her ser man prinsessen posere med surfebrettet sitt. Foto: Privat
ELSKER Å SURFE: Her ser man prinsessen posere med surfebrettet sitt. Foto: Privat Vis mer

Det kan se ut til at 18-åringen lever et relativt aktivt liv. Hun er både glad i slalåm, løping, styrke og litt forskjellig, forteller hun.

- Jeg har lyst til å være med i NM igjen. Vi får se. Det er bare gøy å være med, man trenger ikke å vinne hver gang.

AKTIV: Kronprinsfamilien ser ut til å leve et svært aktivt liv. Prinsessen her med pappa kronprins Haakon. Foto: Privat
AKTIV: Kronprinsfamilien ser ut til å leve et svært aktivt liv. Prinsessen her med pappa kronprins Haakon. Foto: Privat Vis mer

Mye på programmet

Det er ingen tvil om at prinsesse Ingrid Alexandra har hatt hendene fulle de siste dagene. Torsdag, dagen før hun ble myndig, besøkte den nå ferske 18-åringen de tre statsmaktene.

På selve myndighetsdagen ble det imidlertid skapt historie da prinsessen var med i sitt aller første statsråd som observatør.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Selv om Ingrid Alexandra nå fyller 18 år, vil hun antakelig ha en litt tilbaketrukket rolle også de neste årene.

De nærmeste årene vil hennes viktigste oppgave være å konsentrere seg om utdanningen, heter det i Slottets biografi.

18-ÅRSDAGEN: Prinsesse Ingrid Alexandra blir myndig og vi har har samlet gratulasjoner og råd fra folk på gata. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

LES OGSÅ: Hvilken tiara får prinsessen på 18-årsdagen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer