Prinsesse Märtha Louise:

- Jeg er jo så dårlig på dette

Prinsesse Märtha Louise konkurrerte om å bli Norges beste til å rygge med hestehenger.

DÅRLIG: Søndag var prinsesse Märtha Louise tilsynelatende på dypt vann da hun skulle konkurrere i rygging med hestehenger. Video: Henriette Eilertsen Vis mer
Publisert

Søndag var finstasen funnet frem på Øvrevoll Galoppbane, hvor det var duket for årets Derby-dag. Store hatter og lekre antrekk var i kjent stil å se på flere av tilskuerne, og en av dem som også hadde tatt turen var ingen ringere enn prinsesse Märtha Louise (47).

47-åringen har tidligere uttalt hvor mye hest har betydd for henne både i oppveksten, og i hennes voksne liv, og hun har tidligere konkurrert på hesteryggen flere ganger.

Søndag var det imidlertid en helt annen konkurranse som sto på planen for den folkekjære prinsessen. Sammen med Hest360 ble det nemlig arrangert konkurranse i å bli Norges beste til å rygge med hestehenger, og Märtha Louise var en selvskreven deltaker mot åtte andre konkurrenter.

- Märtha er ikke flink

I forkant av konkurransen kunne Geir Kamsvåg, som driver Hest360 sammen med prinsessen, fortelle at det overhodet ikke var noen mulighet for at prinsessen ville hente hjem seieren.

  • Se hva prinsessen sier og hvordan det gikk med henne øverst i saken!

- Her kommer det til å gå fort for alle andre enn Märtha. Märtha er ikke flink til å rygge med henger, sier Kvamsvåg lattermildt til Se og Hør.

- Så du tror ikke Märtha vinner i dag altså?

STORTALENT: Prinsesse Märtha Louise i aksjon under NM i sprangridning i 1998. Foto: NTB Scanpix
STORTALENT: Prinsesse Märtha Louise i aksjon under NM i sprangridning i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer
HESTEGLAD: Prinsessen har alltid hatt en nær tilknytning til hester. Her i 1999. Foto: NTB Scanpix
HESTEGLAD: Prinsessen har alltid hatt en nær tilknytning til hester. Her i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er hundre prosent sikker på at hun ikke vinner, det er jeg, svarer han.

Heller ikke prinsessen var særlig høy i hatten hva gjelder førstepremien. Da Se og Hør ønsket prinsessen lykke til før hun skal kjøre, svarte hun nemlig følgende:

- Ja, det trengs, helt sikkert.

- Setter du rekord her i dag, Märtha?

- Nei, absolutt ikke, det kommer jeg ikke til å gjøre. Jeg håper jeg kommer under fem minutter, svarer hun lattermildt.

Imponert over egen innsats

Märtha Louise gir full fart ved startstreken, og kjører selvsikkert fremover. Når hun skal rygge bruker prinsessen imidlertid litt tid. Etter konkurransen er hun likevel svært fornøyd med egen innsats.

- Jeg er veldig fornøyd med innsatsen min. Jeg er jo veldig dårlig til å rygge med henger, men har forbedret meg, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg er strålende fornøyd med innsats og opplegg, og det er viktig å fokusere på trafikksikkerheten med henger og hest, så det er det vi prøver på her.

Hun forteller videre at det er kommet finalister fra hele landet til konkurransen, og påpeker tydelig at det ikke var hest i hengeren da de kjørte.

- Det er viktig å ikke øve med hest, men for at hesten skal få det trygt så gjør vi dette. Jeg har i hvert fall blitt bedre, så det håper jeg de andre har blitt også.

Fikk være seg selv

Tidligere har Märtha fortalt at en av årsakene til at hun trivdes så godt på hesteryggen og i stallen, var at hun fikk være seg selv. Hestene brydde seg rett og slett ikke om at hun var prinsesse av Norge og medlem av kongefamilien.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Vis mer

- Det beste var at hesten ikke hadde noen idé om hvem jeg var. Hesten ga blaffen i om jeg var prinsesse eller jenta i gata. Den dømte meg ikke på grunn av status eller slektstre, slik mange gjorde, den bare lystret meg, avslørte hun i bladet EQUILIF.

- Den verken smisket, gjorde det lettere for meg eller var ute etter pengene mine fordi jeg var prinsesse. Ga jeg de rette kommandoene, gjorde den som jeg sa. Ga jeg feil signaler, ja så lystret den ikke. Så enkelt somdet, fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Vennene hennes har gått

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer