Dronning Margrethe:

- Jeg er ingen god farmor

Sjeldent intervju med dronning Margrethe av Danmark.

ÆRLIG: Dronning Margrethe forteller i et sjeldent intervju med den svenske avisen Expressen at hun ikke er noen god farmor for barnebarna sine. Her avbildet sammen med kronprinsesse Mary, prinsesse Isabella og prinsesse Josephine tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: Dronning Margrethe forteller i et sjeldent intervju med den svenske avisen Expressen at hun ikke er noen god farmor for barnebarna sine. Her avbildet sammen med kronprinsesse Mary, prinsesse Isabella og prinsesse Josephine tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Neste år fyller den folkekjære danske dronning Margrethe (79), 80 år. I et sjeldent intervju med den svenske avisen Expressen letter dronning Margrethe nå på sløret om alderen og rollen som dronning og farmor.

- Jeg er absolutt ikke verdens beste farmor, avslører dronning Margrethe overfor den svenske avisen.

79-åringen har to sønner, kronprins Frederik (51) og prins Joachim (50), og totalt åtte barnebarn.

På spørsmål om hvilken farmor 79-åringen skulle ønske at hun var, svarer hun:

- Jeg synes det er fantastisk med bestemødre som omfavner barna. Jeg er ikke så veldig god til det. Jeg er ikke en farmor som sitter og strikker.

- Kjenner meg ikke spesielt ulik

Som tidligere nevnt fyller dronning Margrethe 80 år neste år, og det merker hun på kroppen.

- Jeg orker ikke fysisk like mye som før. Du går saktere, og trappene føles lengre. I speilet kan du se at åra har gått og ikke uten å sette sine spor, men egentlig føler jeg meg ikke helt ulik hva det var for ti år siden, selv om jeg er en gammel dame, sier dronning Margrethe i intervjuet.

Til tross for alderen er hun likevel klar i sin sak på at hun skal sitte på tronen livet ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer