SKREKKFRI: Kronprinsesse Mette-Marit var lenge redd for å fly, men avslører nå at hun har kommet seg over flyskrekken. Foto: Stella Pictures
SKREKKFRI: Kronprinsesse Mette-Marit var lenge redd for å fly, men avslører nå at hun har kommet seg over flyskrekken. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg er ikke redd for å fly lenger

Slik kom kronprinsessen seg over flyskrekken.

Publisert

SEOGHØR.NO: Det har lenge vært kjent at kronprinsesse Mette-Marit (40) har slitt med ekstrem flyskrekk, og har ved flere anledninger heller benyttet båt, tog og bil som fremkomstmidler når hun har representert Norge i verden.

Men i et intervju med VG Helg forteller den flotte kronprinsessen at hun nå har kommet seg over flyskrekken:

STØTTE: Mette-Marit finner nok også god støtte i sin flotte ektemann kronprins Haakon når hun er ute og flyr. Her fra da ekteparet var i Holmenkollen i mars. Foto: Stella Pictures
STØTTE: Mette-Marit finner nok også god støtte i sin flotte ektemann kronprins Haakon når hun er ute og flyr. Her fra da ekteparet var i Holmenkollen i mars. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg er ikke redd for å fly lenger. Hvis du er redd for å fly må du meditere. Det er ikke tull en gang. Det har hjulpet meg, jeg finnes ikke redd lenger. Og jeg har vært virkelig redd. Ordentlig.

For to år siden opplevde kronprinsessen turbulens da hun måtte evakueres fra et SAS-fly som skulle ta av fra Kastrup i København:

«Ok, min morgen ble litt mer spennende enn forventet. Phew. #fortsatt ikke helt over flyskrekken», skrev hun på sin Twitter-side i etterkant av hendelsen.

Og også etter det kongelige bryllupet i Luxembourg i 2012 opplevde kronprinsessen turbulens da hun satt i cockpit på Luxairs flight LH 6877 til München.

Kronprinsessen har i tillegg til meditasjonsteknikker benyttet seg av psykologhjelp og også salmer for å komme over flyskrekken:

- Det er en salme å hvile i. Den er ofte med meg når jeg er ute og reiser med fly og trenger å roe meg, har hun tidligere sagt om salmen «Jeg er i Herrens hender».

Men til tross for at Mette-Marit er over flyskrekken var hun nylig på en omfattende togreise gjennom Nordland og Nord-Trøndelag med det såkalte «Litteraturtoget», hvor hun fortalte det norske folk om sin glede og sitt engasjement for bøker og litteratur.

LES OGSÅ: Mette-Marit snakket om farens alkoholisme

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer