- Jeg er i fin fysisk form

Gravide Märtha hadde med seg norsk mat til Afrika.

I DANMARK: Prinsesse Märtha farter rundt til mange land, graviditeten bremser ikke opp den aktive prinsessen. Her i prins Joachims nydelig bryllup. Foto: AP
I DANMARK: Prinsesse Märtha farter rundt til mange land, graviditeten bremser ikke opp den aktive prinsessen. Her i prins Joachims nydelig bryllup. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Prinsesse Märtha Louise har engasjert seg stertk i prosjektet "Sammen for barnebøker", som skal skaffe minst 40 000 barnebøker til skolebarn i Madagaskar.

I den anledningen besøkte hun nylig det fattige landet i Det indiske hav. 

- Jeg er i fin fysisk form, sier hun til Hjemmet i forbindelse med at hun er halveis i svangerskapet.

Men et par sikkerhetstiltak hadde hun ordnet for turen. Det vil si norsk mat i kofferten og funnet ut at UNICEF stiller med egen lege under hennes tredagers opphold.
Men som tobarnsmor, med en tredje på vei, er det enkelte ting som traff henne ekstra hardt under besøket. 
- Bare tanken på å miste et barn er ødeleggende. Jeg har selv opplevd at gode venner har måttet gå videre med en så tung sorg. Her på Madagaskar skjer det hele tiden, forteller hun.

Hvert femte barn som blir født på øya opplever ikke sin femårsdag.

Hjemme i Lommedalen leser hun eventyr eller historier for sine egne barn hver dag, Maud Angelica (5) og Leah Isadora (3). Førstnevnte skal snart begynne på førskolen.

- Hun har akkurat lært å skrive navnet sitt selv, sier den stolte mor.

LES OGSÅ: Hemmelighetsfull rundt engleskolens nye kull

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer