SØSKENKJÆRLIGHET: Kronprinsesse Mette-Marit på fotballkamp med sine storebrødre, Per og Espen. 


 Foto: Andreas Fadum
SØSKENKJÆRLIGHET: Kronprinsesse Mette-Marit på fotballkamp med sine storebrødre, Per og Espen. Foto: Andreas FadumVis mer

- Jeg er fantastisk stolt over henne

Mette-Marits storebror hyller søsteren.

SEOGHØR.NO: Som attpåklatt i en søskenflokk på fire, var kronprinsesse Mette-Marit familiens ukronede prinsesse lenge før hun ble hele Norges kronprinsesse! Familien har stått støtt ved hennes side fra den dagen det ble kjent at hun var kronprins Haakons nye kjæreste. Men det var ikke bare hun som fikk snudd livet på hodet. Hele familien ble naturlig nok berørt av den store omveltningen i minstejentas liv.

Kronprinsessens ni år eldre bror, Per Høiby, forteller om den spesielle situasjonen i et intervju med Dagbladet Magasinet. Han hadde allerede på den tiden et nærmere forhold til kongehuset enn de fleste. Gjennom sin jobb som adjutant i tre år, hadde Høiby vært tett på både kong Harald og dronning Sonja på oppdrag i inn - og utland.

FEIRET SØSTEREN: Per Høiby og hans samboer Louise Kathrine Dedichen er selvskrevne gjester når kronprinsfamilien feirer stort og smått. Her fra Mette-Marits bursdagsgudstjeneste i august. Foto: Andreas Fadum
FEIRET SØSTEREN: Per Høiby og hans samboer Louise Kathrine Dedichen er selvskrevne gjester når kronprinsfamilien feirer stort og smått. Her fra Mette-Marits bursdagsgudstjeneste i august. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Jeg visste at kongen og dronningen var to fantastiske mennesker. Men etter å ha jobbet tre år på slottet, var ikke mystikken den samme for meg som den kanskje var for mine foreldre og søsken. Jeg skal likevel ikke legge skjul på at det kom et søkelys på oss som familie som føltes ubehagelig, sier Høiby til Dagbladet Magasinet,  hvor du kan lese saken i sin helhet i Dagbladet pluss.

Per Høiby er administrerende direktør i kommunikasjonsfirmaet First House, og måtte tidligere avkrefte at han jobbet for sin lillesøster. Gratis råd innrømmer han likevel at hun får, selv om han åpenbart synes hun klarer oppgaven som kronprinsesse på beste vis!

- Jeg er fantastisk stolt over henne, sier han.

Han er ikke den eneste i familien som er stolt. Mamma, Marit Tjessem, fortalte til Elle i forbindelse med Mette-Marits 40-årsdag hvor imponert hun er over datterens innsats:

- Jeg er så glad og stolt over det Mette-Marit har fått til. Jeg er rett og slett imponert over det hun gjør i arbeidet sitt, både i Norge og internasjonalt, sier hun.