BILDET KOMMER FRA SCANPIX OSLO 19820917 Den norske kongefamilien: tre generasjoner samlet på Skaugum. Fra v: Kong Olav, Prins Haakon Magnus og Kronprins Harald.Foto: Erik Thorberg / NTB / Scanpix Foto: SCANPIX
BILDET KOMMER FRA SCANPIX OSLO 19820917 Den norske kongefamilien: tre generasjoner samlet på Skaugum. Fra v: Kong Olav, Prins Haakon Magnus og Kronprins Harald.Foto: Erik Thorberg / NTB / Scanpix Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg ble nok litt bortskjemt

Kronprins Haakon om barndommens jul.

SEHER.NO: I en julebok som selges av gateselgere i Oslo forteller Haakon om kongefamiliens juletradisjoner og bestefar Olavs flotte gaver. 
  
Et smilende portrett av kronprins Haakon (35) pryder forsiden på årets julebok fra bladet = Oslo. Og tronfølgeren forteller åpenhjertig om kongelig julefeiring - både da han selv var barn og i dag.

Blant annet røper han at hans farfar, kong Olav, var raus med gavene til barnebarna.

"Han ga alltid de flotteste gavene og var svært forventningsfull i forhold til å gi, sier Haakon til bladet - og legger til at det kunne være litt av en prøvelse å vente på å få se hva som var i pakkene."

"Vi var relativt utålmodige når vi satt rundt middagsbordet - og det var ingen liten middag!"

Haakon minnes spesielt et år han fikk en radiobil han hadde ønsket seg.

" Jeg fikk veldig mye fint - og ble nok litt bortskjemt!" sier Haakon med et smil.

- Kong Olav reiste til London i november hvert år - for å treffe gamle venner og for å handle handle julegaver til familien, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland.

- Og det var nok ekstra stas å kjøpe noe helt spesielt til barnebarna. Og når han feiret jul med dem, fulgte han selvsagt nøye med om gaven falt i smak.

For øvrig har det ikke vært vanlig i kongefamilien å legge gavene under juletreet slik de fleste gjør...

- Dronning Maud innførte tidlig en britisk tradisjon med ett bord med julegaver til hvert familiemedlem - og dette har vært vanlig praksis i alle år siden..., sier hoffreporteren.

- Men det kan vel tenkes at man i dag gjør det litt annerledes på Skaugum og i Lommedalen...

Har du et tips om de kongelige? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Mette-Marits første skoledag

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.