IMONERTE: Dårlig vær stoppet ikke dronning Sonja, da hun oste av eleganse i blått og hvitt i København i mai. Jan Thomas ga antrekket terningkast seks. Foto: Stella Pictures
IMONERTE: Dårlig vær stoppet ikke dronning Sonja, da hun oste av eleganse i blått og hvitt i København i mai. Jan Thomas ga antrekket terningkast seks. Foto: Stella Pictures Vis mer

Jan Thomas hyller dronningen på bursdagen

- Det er ufattelig at du er 77 år, sier Se og Hørs eget motepoliti.

SEOGHØR.NO: I dag flagges det over hele vårt langstrakte land. Dronning Sonja har bursdag, og fyller 77 år! Dagen feires tradisjonen tro på kongeparets sommersted, Mågerø.

Vår moteriktige dronning holder seg svært godt, og det er vanskelig å tro at hun nærmer seg de 80. Hun fremheves stadig som en av landets best kledde damer, og i forbindelse med hennes fødselsdag har Se og Hørs eget motepoliti Jan Thomas sett på antrekkene hun har brukt i år.

FLOTT I BLÅTT: I forbindelse med grunnlovsjubileet dukket Sonja opp i perlebrodert jakke med matchende belte over en mørkeblå kjole. De røde leppene lyste opp! Foto: Andreas Fadum
FLOTT I BLÅTT: I forbindelse med grunnlovsjubileet dukket Sonja opp i perlebrodert jakke med matchende belte over en mørkeblå kjole. De røde leppene lyste opp! Foto: Andreas Fadum Vis mer

Spesielt imponert er han over den glitrende antrekket hun bar festmiddagen på Oslo
rådhus i anledning grunnlovsjubileet i mai. - Dette er et av mine favorittantrekk på deg, fordi alt stemmer. Du er fantastisk i kongeblå, og detaljene i jakken og vesken er magisk. Her er også hår og makeup på sitt beste. Det er ufattelig at du er 77 år, skriver han.

Også til galla levrer dronningen til terningkast seks, og Jan Thomas var nærmest stum av beundring over antrekket hun valgte da grunnlovjubileet ble feiret med festforestilling i København.

- Antrekk som dette gjør deg ikonisk. Her er du elegant og eventyrlig vakker. Dette er ikke en lett kjole å bære, men du gjør det med glans. Perlene i halsen er lekre, og gir deg elegansen du er så flink til å få frem.

Stilsikre Sonja kler seg enkelt og tidløst elegant - noe som passer hennes rolle og posisjon perfekt. Hun er alltid gjennomført til fingerspissene - og alt fra tilbehør til frisyre og smykker velges med omhu.

Men selv om dronningen åpenbart er opptatt av mote og design, er hun ikke redd for å hente frem gamle antrekk fra garderoben. Hun er gjenbruksdronning nummer en, og har en unik evne til å få gammelt til å se ut som nytt.

GJENBRUK: Sonja strålte i en nesten 20 år gammel kjole fra Erik Mortensen i kronprinsesse Victorias bryllup. Man trenger med andre ord ikke siste mote fra catwalken for å se bra ut! Foto: UK Press
GJENBRUK: Sonja strålte i en nesten 20 år gammel kjole fra Erik Mortensen i kronprinsesse Victorias bryllup. Man trenger med andre ord ikke siste mote fra catwalken for å se bra ut! Foto: UK Press Vis mer

Som for eksempel da hun i kronprinsesse Victorias bryllup i 2010 dukket opp i en fantastisk korallfarget kreasjon - som hun fikk sydd så langt tilbake som i 1992.

Hva dronningen velger å kle seg i på selve bursdagen får vi ikke sett, da hun feirer privat med familie og venner. Men at det blir noe elegant kan vi være sikker på!

Se alle antrekkene Jan Thomas kastet terning på i ukens Se og Hør Weekend som er i salg nå.

Les også: Kates foreldre håver inn på dette armbåndet