Prins William og prins Harry:

Isfront: - Veldig, veldig trist

De to brødrene skal slite med å begrave stridsøksen.

DÅRLIG STEMNING: Prinsesse Dianas to sønner skal fremdeles ikke være på godfot. Foto: Dominic Lipinski / POOL / AFP / NTB
DÅRLIG STEMNING: Prinsesse Dianas to sønner skal fremdeles ikke være på godfot. Foto: Dominic Lipinski / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det britiske kongehuset er viet mye spalteplass både på godt og vondt. Opp gjennom årene har det vært flere oppsiktsvekkende hendelser, men det var spesielt en dag som skulle ryste hele verden.

31. august i 1997 mistet prinsesse Diana livet i en bilulykke. Bilen hun satt i ble forfulgt av en paparazzifotograf og sjåfør Henri Paul satte opp farten for å komme seg unna.

Det endte med at bilen krasjet i en betongstolpe i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris og sjåføren, prinsessen og hennes kjæreste Dodi Al-Fayed mistet livet.

I år er det 25 år siden den skjebnesvangre dagen og en hel verden minnes prinsessen den dag i dag.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren bloe sendt på Channel 4. Video: Channel 4 Vis mer

Sønnene i konflikt

Prinsesse Diana etterlot seg to sønner - prins William (40) og prins Harry (37). Stemningen mellom de to brødrene skal tilsynelatende være alt annet enn god.

Onsdag forrige uke markerte nøyaktig 25 år siden prinsesse Dianas bortgang - en dag de to brødrene, ifølge The Sun, markerte hver for seg.

Kilder har også hevdet at prins William og kona hertuginne Kate (40) ikke hadde planer om å treffe prins Harry og hertuginne Meghan (41) mens sistnevnte par var i England.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en serie med Apple. Vis mer

Danske BTs kongelige korrespondent, Jacob Heinel Jensen, er ikke overrasket over at brødrene ikke skulle treffes.

- Forholdet mellom William og Harry er meget dårlig og det er ingen hemmelighet. På en måte er det heller ikke så underlig: Prins Harry bekjemper konstant den instutisjonen som William skal være sjef for i fremtiden, uttaler han.

ISFRONT: Forholdet mellom brødrene er i dag noe helt annet enn det en gang var. Foto: AFP/NTB
ISFRONT: Forholdet mellom brødrene er i dag noe helt annet enn det en gang var. Foto: AFP/NTB Vis mer

- Dessverre iskaldt

Prins William og prins Harry har tidligere hatt et nært forhold, men etter prins Harry tok et steg tilbake fra sine kongelige plikter har det tilsynelatende surnet.

- Forholdet mellom brødrene Harry og William er dessverre iskaldt, og det er ikke naturlig for dem å planlegge så mye sammen lenger. De sto jo hverandre svært nærme før, og var hverandres viktigste støtte i mange år. Nå har imidlertid Harry forlatt både familien og kongehuset i stor grad, og det er ikke spesielt rart at storebror føler seg sveket og forlatt, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Videre mener Vagle at prinsesse Dianas største frykt har blitt virkelighet:

- Dette er jo først og fremst bare veldig, veldig trist. To brødre som en gang var hverandres viktigste, har minimal eller ingen kontakt. Deres mor Diana største frykt var nettopp at de to guttene hennes skulle bli uvenner, og hun gjorde alt hun kunne for å styrke relasjonen deres. Dessverre har det likevel blitt uvennskap.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og prins Harry vakte stor oppsikt. Video: CBS Vis mer

Håp om gjenforening

I fjor ble det avduket en statue av prinsesse Diana i London - en avduking både prins William og prins Harry møtte opp på.

Det korte møtet mellom brødrene bidro til håp om en mulig gjenforening. Det ser imidlertid ut som det blir med håpet.

FJORÅRETS MØTE: Prins William og prins Harry møttet begge opp ved avdukingen av Dianas statue i London. Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos/NTB
FJORÅRETS MØTE: Prins William og prins Harry møttet begge opp ved avdukingen av Dianas statue i London. Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos/NTB Vis mer

- I fjor hadde de to brødrene noen timers «våpenhvile» for å avduke statuen av deres elskede mor, og mange håpet det skulle bli en ny start for de to. Det ser dessverre ikke ut til å ha skjedd, avslutter Vagle.

LES OGSÅ: Gikk galt: - Sa bare pang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer