Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie:

Isfront-ryktene blusser opp

Spekulasjonene om sjalusidrama i det danske kongehuset fortsetter.

PÅ HVER SIN SIDE: Tonen mellom danskenes kronprinsesse Mary (ytterst til venstre) og prinsesse Marie (ytterst til høyre) skal visstnok være verre enn noen gang. Foto: NTB Scanpix
PÅ HVER SIN SIDE: Tonen mellom danskenes kronprinsesse Mary (ytterst til venstre) og prinsesse Marie (ytterst til høyre) skal visstnok være verre enn noen gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Påstandene om at danskenes kronprinsesse Mary (46) og prinsesse Marie (42) angivelig har et anstrengt forhold, har blitt flere de siste årene.

Det er særlig i senere tid at de to inngiftede kongemedlemmene, som er konene til henholdsvis kronprins Frederik (50) og prins Joachim (49), skal ha fått mindre kontakt.

Men selv om prinsesse Marie tidligere har skyldt på tidsklemma for de stadig sjeldnere svigerinnemøtene, skal det visstnok ligge flere grunner bak hvorfor de to angivelig ikke trives i hverandres selskap.

I SKYGGEN AV SVIGERINNEN: Rivaliseringen mellom kronprinsesse Mary og prinsesse Marie (bak) pågår for fullt, ifølge danske medier. Foto: NTB Scanpix
I SKYGGEN AV SVIGERINNEN: Rivaliseringen mellom kronprinsesse Mary og prinsesse Marie (bak) pågår for fullt, ifølge danske medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kommer i andre rekke

Skal vi tro den danske kongehuseksperten og forfatteren Søren Jakobsen, er sjalusi roten til den påståtte isfronten. Overfor danske Se og Hør forteller han at prinsesse Marie rett og slett føler seg satt i skyggen av svigerinnen.

For mens Mary går i dronninglære hos svigermor og får ta del i de mest glamorøse og prestisjetunge oppdragene, står Marie oftere på sidelinjen.

- Joachim og Marie er sekundære, og Mary ønsker nok ikke Maries innblanding. Det henger en form for sjalusi i luften her, sammen med det faktum at sistnevnte får færre kongelige oppgaver, sier Jacobsen, og fortsetter:

- Så er det en gang sånn at Marys rolle er viktigere, og arbeidsfordelingen er etter dronningens ønske. Sånn skal det bare være, sier Jacobsen.

Ifølge danske Se og Hør hadde kronprinsessen, som altså er den av damene som en gang skal bli Danmarks dronning, hele 16 forskjellige oppdrag på programmet i september. Prinsesse Marie måtte på sin side ta til takke med knappe fire «jobber».

SAMLET: De danske prinsefruene blir stadig sjeldnere avbildet sammen. Unntaket er gjerne store sammenkomster, som under feiringen av dronning Margrethes 78-årsdag i april. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: De danske prinsefruene blir stadig sjeldnere avbildet sammen. Unntaket er gjerne store sammenkomster, som under feiringen av dronning Margrethes 78-årsdag i april. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dukket ikke opp

Og innholdet i oppdragene er langt fra sidestilt. Mens Mary nylig fikk henge med supermodeller under moteuka i New York, og samtidig besøke FNs hovedkvarter, kastet Marie glans over en countryfestival hjemme i Danmark.

At Marie ikke var å se da Mary arrangerte sin egen 40-årsfest i 2016, har også bidratt til å forsterke isfront-spekulasjonene.

Den kongelige rivaliseringen skal nå ha eksplodert mellom de to brunettene. Mens de to tidligere gikk på byen som venninner, omgås de i dag, ifølge ovennevnte nettsted, bare når det er høyst nødvendig. Som når deres svigermor insisterer på det, for eksempel.

De to prinsessene har i utgangspunktet mange fellestrekk, og det meste lå til rette for et godt vennskap da franskfødte Marie giftet seg med prins Joachim i 2008.

Bor i samme by

Ikke bare er de like utseendemessig, de er begge gift med en prins, de måtte lære seg dansk i voksen alder, og de deler interessen for mote og veldedig arbeid.

SKAPER DEBATT: Denne videoen, fra danske Se og Hør, har skapt debatt i Danmark. Grevinne Alexandra ble beskyldt for å slå bort prinsesse Maries arm rundt førstnevntes sønn, prins Nikolai, da han ble uteksaminert. Vis mer

Det store vennskapet virker likevel å ha uteblitt, selv etter at Marie og Joachim flyttet fra Jylland til København - for å komme nærmere familien. Nå er det faktisk bare en 20 minutters biltur mellom de to kongelige hjemmene.

Tidligere har det blitt spekulert på om Mary og Maries respektive ektemenn kan ha noe med isfronten å gjøre. I mars i fjor påpekte en annen kongehusekspert, Sebastian Olden-Jørgensen, at også de har et dårlig forhold seg imellom.

Han pekte den gang på på at det nettopp kan være katalysatoren for den manglende kontakten mellom deres koner.

Det er for øvrig ikke første gang i den danske kongefamilien at noen føler seg sidesatt. I årene før sin død var prins Henrik, dronningens ektemann, mer enn tydelig på hva han syntes om sin rolle.

LES OGSÅ: Full forvirring i hjemlandet om kronprinsesse Mary

GIKK BORT: Sent på kvelden tirsdag 13. februar 2018 sovnet prins Henrik av Danmark stille inn, 83 år gammel. Både dronning Margrethe og sønnene deres, kronprins Frederik og prins Joachim, var til stede. Prins Henrik var en fargerik prins - se noen av øyeblikkene fra livet hans her! Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer