KJØLIG: Her ser vi de to brødrene i 2005, og det er ingen tvil om at stemningen mellom de to er litt kald... Foto: Scanpix
KJØLIG: Her ser vi de to brødrene i 2005, og det er ingen tvil om at stemningen mellom de to er litt kald... Foto: ScanpixVis mer

Isfront i kongehuset

Kronprins Frederik har slått hånden av lillebror, prins Joachim.

SEHER.NO: Dersom de ikke absolutt må, har ikke de danske prinsene noe kontakt.


Ifølge Ekstra Bladet er det hele tre år siden, kronprins Frederik (39) og prins Joachim (38) sist snakket sammen.


Tidligere var de to brødrene verdens beste venner, som hadde mer enn jevnlig kontakt. Men nå skal eldstemann Frederik ha slått hånden av Joachim.


De siste tre årene har de to kun blitt observert sammen på offiisielle arrangementer, hvor de har måttet opptre sammen av hensyn til kongehuset. Men en kilde nær Joachim bekrefter overfor Ekstra Bladet at forholdet mellom brødrene er svært kjølig.


- Det er lenge siden de har hatt kontakt som brødre, og de har kun møttes i familiesammenkomster og i forbindelse med arbeidet deres, sier avisens kilde.


Men selv om det danske hoffet forsøker å skjule isfronten mellom Frederik og Joachim, er det ingen tvil om ikke alt er som det skal.


Da Joachim og hans kommende prinsesse, Marie Cavallier, offentliggjorde sin forlovelse nylig, kom det tydelig frem at Marie ikke kjenner sin kommende svigerinne veldig godt.


For da hun fikk spørsmål om hun kunne lære noe av kronprinsesse Mary, svarte hun:


- Jeg har møtt henne, men jeg kjenner henne ikke så godt at jeg kan svare på det.


Et annet eksempel er at Frederik og hans kone Mary ikke dukket opp på frokosten som Joachim holdt for sin egen og Marie Cavalliers familie etter at de hadde annonsert sin forlovelse...


LES OGSÅ: - Monarkiet står i fare