JANSLØKKA SKOLE: Prinsesse Ingrid Alexandras første skoledag på Jansløkka i Asker. Her med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Se og Hør
JANSLØKKA SKOLE: Prinsesse Ingrid Alexandras første skoledag på Jansløkka i Asker. Her med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Se og HørVis mer

Inviterer pressen til skolestart

Tirsdag starter Ingrid Alexandra på privatskolen. Det skal folket få ta del i!

SEOGHØR.NO: Tirsdag kommende uke starter prinsesse Ingrid Alexandra på Oslo Internasjonale skole på Bekkestua, og kronprinsparet inviterer nå pressen til å dokumentere den første skoledagen.

Ingrid Alexandra skal starte i 5. klasse ved den prestisjefulle skolen, og foreldrene må ut med rundt 100.000 kroner i året i skolepenger.

Da det tidligere i sommer ble kjent at kronprinsparet tar begge barna ut av den offentlige skolen til fordel for privatskoler, høstet det kritikk fra mange hold.

Kronprinsparet svarte på kritikken.

– Vi er takknemlige for de fine årene som våre barn har hatt på Jansløkka skole i Asker. Nå gjør vi som foreldre de valgene vi mener er best for akkurat våre barn, uttalte kronprinsparet.

Samtidig som pressen i år inviteres til Ingrid Alexandras første skoledag ønsker Slottet ikke at pressen dekker den første skoledagen til prins Sverre Magnus når han starter i 4. klasse ved Oslo Montesorriskole. 

Dette står på Slottets nettsider: «Det er ikke lagt opp til fotografering ved skolestart for Prins Sverre Magnus».

Dansk skolestart

I vårt naboland Danmark stiller også de mer perifere kongelige opp for pressen ved skolestart.

Denne uka hadde prins Felix, sønnen til prins Joachim, sin første skoledag på Krebs Skole i Köpenhamn.

Ettersom de kongelige foreldrene ikke hadde tid til å følge ham ble det grevinne Alexandras nye ektemann Martin Jørgensen som i år fulgte ham til skolen.

SMILTE TIL PRESSEN: Prins Felix ble fulgt av stefar Martin Jørgensen da han møtte til skolestart i Danmark. Foto: Stella Pictures
SMILTE TIL PRESSEN: Prins Felix ble fulgt av stefar Martin Jørgensen da han møtte til skolestart i Danmark. Foto: Stella Pictures Vis mer

LES OGSÅ: Nakensjokk i Monaco