Kronprins Haakon:

- Intenst sammen

Kronprins Haakon åpner opp om hvordan han og familien taklet å gå så tett oppå hverandre da coronaviruset kom.

PÅVIRKET: I likhet med resten av landet har også kronprinsfamilien måtte tilpasse hverdagen på grunn av coronaviruset. Nå forteller kronprins Haakon hvordan det har vært. Foto: Lise Åserud / NTB
PÅVIRKET: I likhet med resten av landet har også kronprinsfamilien måtte tilpasse hverdagen på grunn av coronaviruset. Nå forteller kronprins Haakon hvordan det har vært. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en eller annen måte har de aller fleste blitt påvirket av coronaviruset i løpet av det siste halve året. I seks måneder har vi måttet leve begrenset for å hindre at smitten sprer seg, noe som har gjort at hverdagen ser annerledes ut for de fleste.

Da samfunnet stengte i midten av mars, måtte flere kaste seg rundt for å få hverdagen til å gå opp, og det samme gjelder medlemmene av kongefamilien.

I et nytt intervju med NTB forteller nå kronprins Haakon (47) hvordan det var for han og familien, og ikke minst da prinsesse Ingrid Alexandra (16) og prins Sverre Magnus (14) måtte ha hjemmeundervisning som alle andre.

- Hverdagen ble jo helt annerledes, forteller kronprinsen.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

- Fint å treffe venner

Videre legger han ikke skjul på at ting kan toppe seg når man går såpass oppå hverandre over lengre tid.

- Man blir veldig tett på hverandre, ikke sant. Så da kan det jo altså … ting topper seg litt. Det gikk stort sett ganske bra, altså. Men det er klart at det er lenge å bare være sammen med familien, fortsetter han.

47-åringen, som denne uka har møtt nordmenn rundt om i landet for å høre hvordan folk har hatt det under pandemien, forteller at familien brukte mer tid på aktiviteter sammen.

- Som sånn kjernefamilie var vi veldig intenst sammen over et par måneder. Det var ikke så mye valg, forteller han, og legger til at det alt i alt fungerte ganske bra.

- Men det er klart, vi har jo to ungdommer på 16 og 14 år. Etter litt tid var det nok fint for dem å kunne treffe litt venner også. Og ikke bare være sammen med moren og faren sin, fortsetter han.

PANDEMI: Året ble snudd på hodet for mange av oss da corona inntraff i mars - deriblant Martine Lunde. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

Kronisk syk

Kronprinsesse Mette-Marit (47) lider som kjent av lungefibrose, en kronisk sykdom som medfører at hun blir mer sliten. Ektemannen forteller at hun forholder seg til rådene fra FHI på samme måte som alle andre.

Det var i oktober for snart to år siden nyheten om at kronprinsessen hadde fått påvist sykdommen kronisk lungefibrose kom. Det kom frem i en pressemelding fra kongehuset.

- Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program, het det i pressemeldingen.

Siden den gang har Mette-Marit vært betydelig mindre på jobb, men hun stiller likevel opp på jobb så ofte hun kan - ofte med kronprins Haakon, ved sin side.

Seinest denne uka er hun med ektemannen rundt i landet for å treffe nordmenn. Dette har hun selv foreviget på sin Instagram-konto.

MØTTE PRESSEN: - Hennes kongelige Høyhet kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program, sto det i en pressemelding fra kongehuset. I dag møtte kronprins Håkon pressen etter et skolebesøk. Video: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Dette bildet vekker reaksjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer