<strong>STENGT:</strong> Prinsesse Mårtha Louise har siden i sommer operert med to kontoer på Instagram. Nå er den ene sporløst forsvunnet. Foto: NTB Scanpix
STENGT: Prinsesse Mårtha Louise har siden i sommer operert med to kontoer på Instagram. Nå er den ene sporløst forsvunnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Märtha Louise:

Instagram tror ikke på Märtha

- Vi jobber med saken.

Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har det vært enklere å følge hverdagen til medlemmene av verdens kongehus. Kronprinsesse Mette-Marit (46) og prinsesse Märtha Louise (47) har i flere år vært aktive på Instagram, der de deler bilder fra både hverdag og jobb.

Sistnevnte prinsesse kan sies å ha den mest personlige kontoen, der hun deler private bilder fra stallen og fra kjærlighetsturer. På Instagram driver hun to kontoer samtidig - en begrenset til sitt offentlige virke som prinsesse, og en til alt det andre.

Sistnevnte konto, @iam_marthalouise, er imidlertid nokså ny, og ble laget etter at debatten om hvorvidt prinsessetittelen skulle brukes i kommersielle sammenhenger eller ei verserte.

DÅRLIG: Søndag var prinsesse Märtha Louise tilsynelatende på dypt vann da hun skulle konkurrere i rygging med hestehenger. Video: Henriette Eilertsen Vis mer

Forsvunnet Instagram-konto

Nå er imidlertid den nye kontoen sporløst forsvunnet, uten at prinsessen har fått noe svar på hvorfor. Det skriver VG.

I en kommentar til avisen forteller Carina Scheele Carlsen, prinsessens pressekontakt, at det stemmer at kontoen er deaktivert. De jobber nå med saken, og håper at det løser seg på sikt.

- Vi jobber med saken og håper at Instagram godtar pass og annen IP. Foreløpig har de ikke gjort det, forteller hun til avisen.

Grunnen til at kontoen er deaktivert, skal være at Instagram ikke tror på at den tilhører Norges prinsesse. Instagram står fritt til å deaktivere kontoer eller å fjerne innhold som de mener bryter med retningslinjene deres, som altså har skjedd i dette tilfellet.

Instagram har derimot ikke besvart avisens henvendelse, og har derfor verken bekreftet eller avkreftet hva grunnen for sperringen er.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Ikke verifisert

Prinsesse Märtha Louise hadde over 20 000 følgere på den nye kontoen, som nå er sporløst forsvunnet. På sin offisielle konto, som altså bare skal brukes i offentlige sammenhenger, følges hun av 136 000 følgere.

Sistnevnte konto er også verifisert, noe som betyr at et blått hake-symbol står etter brukernavnet. På den måten kan «alle» se at kontoen faktisk tilhører prinsessen.

Den nye kontoen hadde ikke et slikt symbol, og det kan være at stengingen skyldes at de har forsøkt å sende inn dokumentasjon for å bli verifisert.

Kronprinsesse Mette-Marit har også to kontoer på Instagram, men den ene er privat. Under navnet @gullfugl deler hun private bilder med et knippe venner og familie. Hun har bare 151 følgere på denne kontoen, deriblant Ari Behn, Marius Borg og designer Peter Dundas. Den kontoen er ikke verifisert.

Hennes offisielle konto følges av 226 000, og er åpen for alle. Her deler hun bilder fra offisielle oppdrag, men også enkelte familieglimt. Denne kontoen er offisielt verifisert, noe som altså tilsier at Instagram vet at den tilhører Norges kronprinsesse.

LES OGSÅ: - En tøff beskjed å få

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer