Hertuginne Meghan og prins Harry:

Innrømmer bløff

Hertugparet av Sussex innrømmer at det hemmelige bryllupet aldri fant sted.

JUKS: Prins Harry og hertuginne Meghan hevdet at de giftet seg allerede tre dager før det kongelige bryllupet. Nå bekrefter imidlertid en talsperson for paret at det ikke stemmer. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB
JUKS: Prins Harry og hertuginne Meghan hevdet at de giftet seg allerede tre dager før det kongelige bryllupet. Nå bekrefter imidlertid en talsperson for paret at det ikke stemmer. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har allerede gått to uker siden hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) satt seg ned med Oprah Winfrey (67) for å snakke ut om livet som kongelige.

Både fans, presse og kritikere kastet seg over nyhetene som kom på løpende bånd, og flere detaljer vekket stor oppsikt etter at de kom frem i lyset.

I Oprah-intervjuet hevdet også hertuginne Meghan at hun og Harry giftet seg i en privat seremoni allerede tre dager før det offisielle bryllupet i Windsor i mai 2018.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

En rekke britiske prester reagerte sterk på uttalelsen, og flere sådde tvil ved om det faktisk hadde skjedd.

Nå innrømmer imidlertid hertugparet at det hele var juks.

Avkrefter hemmelig bryllup

Som nevnt skapte nyheten hodebry for flere prester, som satte spørsmålstegn ved hvorvidt opplysningene stemte eller ikke. Én gikk til og med så langt som å kontakte erkebiskopens kontor for å få en klarhet.

En talsperson for hertugparet bekrefter imidlertid nå at det hemmelige bryllupet aldri fant sted. Talspersonen sier nemlig at «paret utvekslet personlige løfter noen dager før deres offisielle/lovlige bryllup 19. mai».

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

En slik utveksling av personlige løfter, i en bakgård, utgjør ifølge Page Six og Daily Beast ikke et lovlig ekteskap.

Den engelske kirke har regler som sier at det må være minst to vitner til stede ved et bryllup, og at offentligheten må ha ubegrenset tilgang til seremonien slik at innsigelser kan legges inn, ifølge The Guardian.

Et par som allerede er gift kan heller ikke gifte seg igjen, såfremt det ikke er noe galt med det første bryllupet.

- Du vet, vi giftet oss tre dager før bryllupet vårt. Ingen vet det. Ekteskapsløftene vi har rammet inn på rommet vårt er bare oss to i hagen vår, sammen med erkebiskopen av Canterbury, uttalte hertuginne Meghan i intervjuet med Oprah.

2018: Hertugparet av Sussex giftet seg i Windsor i 2018. Her med erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby. Foto: REX / NTB
2018: Hertugparet av Sussex giftet seg i Windsor i 2018. Her med erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby. Foto: REX / NTB Vis mer

At det hemmelige bryllupet skal ha skjedd ble også avkreftet av The Sun, som har fått tilgang til parets ekteskapssertifikat. Sertifikatet er utstedt av generalsekretærens kontor, og publisert av avisen.

- Skjedde aldri

En av prestene som gikk hardt ut mot påstandene om at hertugparet allerede var gift da de ga hverandre sine ja foran millioner av mennesker, var Mark Edwards.

Han mente nemlig at erkebiskopens kontor avkreftet at det hadde skjedd.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Edwards, som er prest i St. Matthews kirke i Dinnington og St. Cuthberts kirke i Brunswick, hevdet nemlig i et intervju med den britiske lokalavisen Chronicle Live at han ble fortalt av ansatte på Lambeth Palace (erkebiskopen av Canterburys offisielle residens i London, journ.anm.) at erkebiskopen ikke utfører slike oppdrag.

- Justin (erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, journ.anm.) hadde en privat samtale med paret i hagen deres om bryllupet, men jeg kan love deg at et bryllup aldri skjedde før den nasjonale begivenheten, sa Edwards.

LES OGSÅ: Meghans syerske på randen av fattigdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer