Kongefamilien:

Innlagt: Tradisjon avlyst

Kongens innleggelse på sykehuset skal ha ført til avlysning av julefotograferingen.

JULEBILDER: Kongefamiliens julebilder blir tatt hvert år. I år skal tilsynelatende kongens sykmelding fått fotograferingen avlyst. Foto: Lise Åserud/NTB
JULEBILDER: Kongefamiliens julebilder blir tatt hvert år. I år skal tilsynelatende kongens sykmelding fått fotograferingen avlyst. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen kom nyheten om at kong Harald (85) er blitt sykmeldt og innlagt på Rikshospitalet. Der behandles han med intravenøs antibiotika for en infeksjon, og ifølge kongehuset skal tilstanden hans være stabil.

Tirsdag formiddag var dronning Sonja (85) på julebesøk til Barne- og ungdomsklinikken ved Ahus i Lørenskog. Der kunne hun fortelle at kongen er på bedringens vei.

- Dere lurer vel litt på hvordan det er på et annet sykehus, Rikshospitalet, og der går det veldig, veldig bra. Kongen kommer nok hjem om noen dager, og det gleder vi oss alle til. Heldigvis går det veldig bra.

Dronning Sonja besøkte Ahus tirsdag 20. desember og uttalte seg om Kongens helsetilstand Vis mer

Kong Harald har imidlertid vært for syk for å utføre sine kongelige plikter, og kronprins Haakon (49) var derfor den som holdt statsråd tirsdag.

Etter det Se og Hør erfarer skal også kongens sykdom ha ført til avlysning av en kongelig tradisjon: den årlige julefotograferingen.

Den tradisjonsrike julefotograferingen pleier å skje i disse dager, og ifølge kilder til Se og Hør skulle kongefamiliens julebilder bli tatt samme dag som kongen ble innlagt på Rikshospitalet.

Kongefamilien har delt sine julebilder i en årrekke, og ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, regnes bildene som en hilsen til det norske folk.

TRADISJON: Kongefamilien har tatt julebilder i en årrekke. Her fotografert i 2013. Foto: NTB
TRADISJON: Kongefamilien har tatt julebilder i en årrekke. Her fotografert i 2013. Foto: NTB Vis mer

- Det er en hyggelig hilsen til folket, hvor kongeparet og kronprinsfamilien har pleid å samle seg foran blant annet juletreet på Slottet og pepperkakehus bakt av barnehagebarn. Bildene er oftest tatt på nettopp Slottet. Men det har også blitt gjort på Skaugum, i Slottskapellet, på Kongsgården og på Kongsseteren, forteller Vagle, og legger til:

- Slottet må svare på hvorvidt bildene kommer i år, men det er jo sannsynlig at kongens sykdom forhindrer det.

Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet, kunne ikke kommentere fotograferingen overfor Se og Hør mandag kveld.

Ettersom kongen nå er på bedringens vei er det usikkert hvorvidt fotograferingen forblir avlyst, eller om kongefamilien vil ta bilder i en senere anledning.

LES OGSÅ: Nyttårstalen ikke avklart

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer