Juan Carlos:

- Innlagt på sykehus

Den tidligere spanskekongen skal være innlagt med covid-19.

- SYK: Spanias tidligere konge Juan Carlos skal være innlagt på sykehus med covid-19. Her fotografert med dronning Letizia og kong Felipe. Foto: Archie Andrews/ABACAPRESS.COM, NTB
- SYK: Spanias tidligere konge Juan Carlos skal være innlagt på sykehus med covid-19. Her fotografert med dronning Letizia og kong Felipe. Foto: Archie Andrews/ABACAPRESS.COM, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere spanske kongen, Juan Carlos (82), skal være innlagt på sykehus i Abu Dhabi med covid-19. Det melder Catalunya Radi. Han skal ha blitt innlagt forrige uke, og er fortsatt på sykehuset. Tilstanden hans er foreløpig ukjent.

Den spanske regjeringen har uttalt at dette ikke er noe de kan kommentere. 82-åringen var konge i Spania fra 1975 og fram til han abdiserte i 2014, da sønnen kong Felipe (52) tok over.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Skandaløs

Skandalene sto i kø da Juan Carlos satt ved tronen. Han måtte for seks år siden abdisere og gi tronen videre til sin sønn, kong Felipe, som følge av svekket tillit hos befolkningen etter at det spanske kongehuset gjennom flere år var preget av utroskap, siktelser og intriger.

TEKNISK KRØLL: Det gikk galt for dronningen av Storbritannia under et digitalt møte. Vis mer

Nå har altså eks-kongen vært i hardt vær igjen, etter at det i juni ble åpnet etterforskning mot 82-åringen for hans rolle i en spansk kontrakt med Saudi-Arabia om byggingen av en jernbane mellom Mekka og Medina.

Etterforskningen involverer også en hemmelig bankkonto i Sveits.

Som følge av dette har han oppholdt seg på luksushotellet Emirates Palace Hotel i Abu Dhabi siden i høst.

Hjem til jul

Forrige uke skrev flere medier at den tidligere kongen ønsker å reise tilbake til Spania for å feire jul, fire måneder etter at han forlot hjemlandet. Det meldte blant andre Royal Central.

Ifølge Royal Central hevder imidlertid flere spanske medier at Juan Carlos tidligere har uttalt at han ikke vil returnere hvis det finnes den minste lille risiko for en ny skandale.

Avgjørelsen skal angivelig stå og falle på sønnen, kong Felipe (52), samt spanske myndigheter. Ingen av disse har i skrivende stund kommentert den eventuelle returen, men det kan nå se ut til at dette blir uaktuelt.

Nyheten om den eventuelle returen til Spania kom samme uke som eks-kongen betalte tilbake rundt 820 000 dollar i gjeld, ifølge eks-kongens advokat, Javier Sánchez-Junco, ifølge New York Times. Det tilsvarer omtrent 7,2 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: Slik ser hun ikke ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer