Kong Harald:

Innlagt på sykehus

Kong Harald (83) er sykmeldt og innlagt på Rikshospitalet.

LAGT INN: Kong Harald er lagt inn på sykehus, melder kongehuset fredag. Her er kongen og deler av kongefamilien avbildet i konfirmasjonen til prins Sverre Magnus for snart tre uker siden. Foto: NTB
LAGT INN: Kong Harald er lagt inn på sykehus, melder kongehuset fredag. Her er kongen og deler av kongefamilien avbildet i konfirmasjonen til prins Sverre Magnus for snart tre uker siden. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hans Majestet Kong Harald (83) ble i dag tidlig innlagt på Rikshospitalet, meldte kongehuset på sine nettsider, fredag formiddag.

Kongen er også sykmeldt, og dermed er det kronprins Haakon som leder statsråd i dag fredag, heter det i pressemeldingen.

Senere fredag ble det kjent at kong Harald ble lagt inn på sykehus som følge av tung pust, og at han nå er til utredning. COVID-19 er utelukket, opplyste kongehuset i pressemeldingen.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sier at kong Harald etter planen skulle lede statsråd i formiddag, men at kronprins Haakon (47) tar over.

- I ettermiddag var det meningen at han skulle til Maihaugen med dronning Sonja for å besøke hennes barndomshjem. Det betyr jo at dette ikke er en planlagt innleggelse, sier hun.

- Dronning Sonja kjørte bilen

Besøket Vagle refererer til er i anledning markeringen av Tuengen allé 1b på Maihaugen i Lillehammer.

Dronning Sonja skal derimot gjennomføre besøket i Lillehammer alene. Det har fylkesmannen i innlandet fått beskjed om fra Slottet, ifølge GD.

Fredag formiddag kom dronning Sonja selv kjørende i bil til Rikshospitalet for å besøke kongen. Det opplyser Se og Hørs reporter, Thea Hope, som befinner seg utenfor Rikshospitalet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer