Ingrid Alexandra debuterte på Stortinget

For første gang er Norges fremtidige dronning på besøk i Stortinget.

STORTINGSDEBUT: Prinsesse Ingrid Alexandra debuterte på Stortinget under jubileumsmøtet i forbindelse med Grunnlovsjubileet, sammen med kronprins Haakon og kong Harald. Foto: NTB scanpix
STORTINGSDEBUT: Prinsesse Ingrid Alexandra debuterte på Stortinget under jubileumsmøtet i forbindelse med Grunnlovsjubileet, sammen med kronprins Haakon og kong Harald. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I dag holdet det jubileumsmøte i Stortinget i anledning Grunnlovens 200-årsjubileum.

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Astrid - og prinsesse Ingrid Alexandra er alle invitert.

I kongehuset program sto bare de voksne oppført, og mange stortingsrepresentanter ble derfor ekstra glade da de fikk se at Ingdrid Alexandra var med det kongelige følget på den røde løperen.

HÅND I HÅND: Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på vei ut av Stortinget.
 Foto: Morten Eik/Se og Hør
HÅND I HÅND: Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på vei ut av Stortinget. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

For Ingrid Alexandra er dette en stor dag. Foreldrene har tatt henne ut av skolen slik at hun får være med på den historiske begivenheten.

Det er første gang den kommende dronningen setter sine bein i Stortinget under et representasjonsoppdrag. Ingrid Alexandra vil i framtiden- som sine forgjenere - besøke Stortinget fast under hver høytidelige åpning.

Kakefest med Erna

Etterpå jubileumsmøtet i Stortinget blir det festforestilling på Eidsvolds plass utenfor Stortinget. Her vil sangstrupen, komikeren og multikunstneren Herborg Kråkevik være konferansier.
 
Statsminister Erna Solberg vil også være på plass for å dele ut gratis kake til borgerne i anledning Grunnloven jubileum.
 
De kongelig vil imidlertid ikke være tilstede på dette arrangementet.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer