UTRADISJONELT: Svenske prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill bryter med kongelig tradisjon når datteren døpes i juni.
UTRADISJONELT: Svenske prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill bryter med kongelig tradisjon når datteren døpes i juni. Vis mer

Ingen norske invitert i dåpen

Prinsesse Madeleine ønsker å holde datterens feiring privat.

SEOGHØR.NO: Kun den svenske kongefamilien vil være tilstede når prinsesse Leonore døpes i Drottningholms kirke 8. juni. Ifølge den svenske avisen Aftonbladet ønsker familien å holde arrangementet så privat og intimt som mulig og ingen kongelige, bortsett fra de svenske, er derfor invitert.

- I og med at dette er en mindre dåp med en familiær atmosfære er det ingen utenlandske kongehus som er invitert, sier informasjonssjef ved hoffet Margareta Thorgren til Aftonbladet.

Da kusinen Estelle ble døpt i slottskirken var kongelige fra Norge, Danmark, Belgia, Luxemburg og Nederland på plass for å feire og flere fikk være faddere. Leonore får seks faddere, men ingen fra det danske eller norske kongehuset, som er tradisjon.

- Madeleine går gjerne sin egen vei og vil ha dette som en familiehøytid, sier avisens hoffekspert Roger Lundgren.

Den lille prinsessen døpes i Slotskyrkan i Stockholm 8.juni - på dagen ett år etter at mamma prinsesse Madeleine (31) og pappa Chris O'Neil (39) giftet seg i en storslått seremoni. Prinsessens hele og fulle navn er Leonore Lilian Maria, hertuginne av Gotland.

LES OGSÅ: Gratulerte morfar på bursdagen