Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Imponerende

Den myndige prinsessen talte selv på regjeringsmiddagen.

TALTE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale på sin egen 18-årsfeiring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB / POOL
TALTE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale på sin egen 18-årsfeiring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB / POOL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DEICHMAN BJØRVIKA / OSLO (Se og Hør): Torsdag kveld var det endelig duket for feiring av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag.

Det skjer på Deichman hovedbibliotek i Oslo, hvor regjeringen holder en festmiddag for prinsessen.

Der ble det holdt flere taler, deriblant av prinsessen selv, som tok ordet.

  • Se video av statsminister Jonas Gahr Støres tale under!
GIR RÅD: Statsminister Jonas Gahr Støre ga flere råd til prinsesse Ingrid Alexandra på 18-årsfeiringen. Video: NRK Vis mer

Holdt tale

Torsdag kveld starter prinsessen med å takke alle som har tatt turen til den fantastiske feiringen, og retter en spesiell takk til Torshovkorpset og jentekoret, samt artist Delara og skuespiller Ina Svenningdal.

«Takk til alle om har bidratt til å gjøre denne kvelden til en opplevelse både for meg, og alle som er her i dag. Jeg vil også gjerne takke alle gjestene som har kommet fra hele landet. Opplevelsen blir enda mer verdt når jeg har så mange å dele den med.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

Jeg er veldig takknemlig for at vi får være her på Deichman i kveld. Her kommer folk dag inn og dag ut for å låne bøker, jobbe med skole, og være sosiale. Jeg har selv vært her flere ganger, og det har blitt et så fint sted.

Jeg vil veldig gjerne si takk for sist. Både til deg statsminister, til stortingspresidenten og justitiarius. Dere tok meg så godt imot da jeg besøkte de tre maktene i forbindelse med myndighetsdagen min.

Det ble en lærerik dag, og jeg fikk møte mange fine og hyggelige mennesker.

Besøkene ble virkelig en påminnelse om hvor heldige vi er her i Norge.

En påminnelse om demokratiet vårt, og det trygge styringssystemet vi har. Det vi nordmenn har bygd opp over lang tid, og som vi fortsetter å utvikle, og beskytte, hver dag.

Jeg føler meg veldig heldig som har fått vokse opp i et land der vi har tillit til hverandre, og der vi i felleskap prøver å finne gode løsninger. Løsninger som gjør at flest mulig skal ha det best mulig.

OL-VINNER: Freestyle-kjører Birk Ruud var i det lystige hjørnet da Rød Løper pratet med ham før feiringen av prinsesse Ingrid Alexandra i Deichman Bibliotek torsdag 17. juni. Video: Luna Lea Vis mer

Det er et prinsipp som det er viktig at vi i Norge ivaretar. Tillit skapes ikke av enkeltpersoner, politikere eller institusjoner alene. Det skapes av oss alle - i felleskap. Det er jeg glad for at jeg deler med dere, og alle som bor i landet vårt.

Igjen vil jeg si tusen takk for gaven. Jeg ønsker alle en fortsatt god kveld. Jeg gleder meg i hvert fall. Tusen takk».

FEIRES: Her ankommer prinsesse Ingrid Alexandra bursdagsfeiringen sin på Deichman bibliotek i Bjørvika, Oslo. Video: NRK Vis mer

- Imponerende

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at prinsessen allerede har rukket å holde mange taler.

- Prinsessen har allerede holdt mange taler i sitt liv. Da kronprins Haakon fylte 40 for snart ni år siden holdt hun tale under festivalen som ble arrangert på Skaugum - og det på engelsk.

Vagle forteller at Ingrid Alexandra også holdt tale i kirken under foreldrenes ti år sbrullypsdag, i besteforeldrenes gullbryllup og da hun døpte en redningsskøyte og et forskninsskip.

- Og hun holdt en personlig tale på konfirmasjonsdagen sin i 2019. Det er derfor ikke så rart at hun virker så trygg der hun står. Samtidig er det imponerende av en 18-åring som har har et helt folks blikk rettet mot seg.

LES OGSÅ: Hastebryllup etter den vonde tiden?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer