Ilddåp for Mette-Marit

Kronprinsessen får sin store ilddåp i august. Da skal hun på FN-oppdrag for AIDS-saken.

STOR JOBB: Mette-Marit er spesialmedarbeider for FN i AIDS-saken. Foto: All Over Press
STOR JOBB: Mette-Marit er spesialmedarbeider for FN i AIDS-saken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mette-Marits store ildprøve...

Norges unge kronprinsesse får sin første store oppgave som FNs spesialmedarbeider for AIDS-saken når hun i august deltar ved en stor internasjonal AIDS-konferanse i Toronto i Canada, der man ifølge arrangørene venter storinnrykk av hele 20 000 deltagere fra hele verden.

Konferansen starter 13. august - og varer frem til 18. august. Kronprinsesse Mette-Marit får selskap av ektemannen kronprins Haakon på turen - og de to skal delta ved en rekke forelesninger, møter og "workshops". Mette-Marit skal også holde minst et innlegg under konferansen...

Blant andre kjente deltagere ved konferansen finner man ifølge arrangørene de to tidligere presidentene Bill Clinton og Mary Robinson - samt Bill Gates og Richard Gere.

Mette-Marit har hittil vist størst engasjement for de fattigste. Men nå er det hennes rolle som spesialmedarbeider for AIDS-saken som får fokus.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer