Prins Nikolai:

- Ikke verdens beste farmor

Dronningen inviterer ikke barnebarna.

KALD: Prins Nikolai letter på sløret om forholdet med dronning Margrethe. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB
KALD: Prins Nikolai letter på sløret om forholdet med dronning Margrethe. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Da den danske prinsgemalen Henrik fortsatt levde, ble prins Joachims (53) barn invitert til middag på slottet. Det tok imidlertid slutt da han døde i 2018.

Danske Se og Hør har også omtalt saken.

Dronning Margrethe (82) har nemlig vist seg å være kald til halvparten av sine barnebarn, mens prins Henrik var omsorgsfull mot dem alle.

Det avslører prins Nikolai (23) i programmet «Min egen kurs».

KONGELIG: Det danske kronprinsparet og dronning Margrethe ankommer åpningen av det danske Folketinget etter en turbulent uke. Video: Stig H. Justad Vis mer

Blir ikke invitert

- Min farmor og min farfar - da han levde - inviterte oss et par ganger i måneden, gjerne på søndager, til lunsj og for å være sammen, sier Nikolai i programmet.

Dermed røper 23-åringen at farmoren ikke har invitert han på middag siden Henrik døde for nesten fem år siden.

Flere ganger gjennom TV-programmet gir prins Nikolai detaljer om hvor kaldt forholdet mellom han og dronning Margrethe faktisk er.

Blant annet avslører han at det heller ikke var noen spesiell kontakt mellom dem da han bodde midlertidig på Amalienborg slott.

- Jeg møtte på farmoren min av og til, det var hyggelig, sier 23-åringen om sin tid på slottet.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Blir ikke bedre

Dronning Margrethe er imidlertid fullt klar over situasjonen. Tidligere har 82-åringen innrømmet over for den svenske avisen Kvällsposten at hun henger alvorlig etter på det området.

– Jeg er definitivt ikke verdens beste farmor. Jeg vet ikke hvorfor, men det er jeg ikke. Jeg er deres eneste farmor, men det blir ikke bedre. Jeg synes det er flott med mødre og bestemødre som klemmer barna mye. Jeg er ikke så flink til det. Jeg er ikke en bestemor som sitter og strikker, sa hun den gang.

Ikke imponert

Da Henrik levde var heller ikke han alltid imponert over konas måte å behandle familiemedlemmer på.

– Min kone gir meg ikke den respekten som en vanlig kone skal gi mannen sin, sa prins Henrik i 2017.

LES OGSÅ: Isdronning: Feirer jul uten barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer