Dronning Sonja fyller 83 år:

- Ikke til å tro

Slik blir den kongelige feiringen.

FEIRING: I dag 4. juli fyller dronning Sonja 83 år. Dermed er det nå duket for feiring for kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
FEIRING: I dag 4. juli fyller dronning Sonja 83 år. Dermed er det nå duket for feiring for kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag 4. juli fyller dronning Sonja 83 år. Norges dronning ble født 4. juli 1937, som datter av Dagny og Karl August Haraldsen. 31 år senere giftet hun seg med daværende kronprins Harald (83) - og ble dermed kronprinsesse av Norge.

Siden den gang har hun vært en av landets mest kjente og mest omtalte kvinner, og da kong Harald (83) tok over tronen i 1991, ble hun Norges første dronning på 53 år.

De siste årene har dronningens fødselsdagsfeiring vært av den private sorten. Både i 2018 og 2019 holdt hun fødselsdagsmarkeringen privat, og også i år vil den nyslåtte 83-åringens dag gå rolig for seg.

- Dagen feires privat, opplyser kommunikasjonssjef ved slottet, Guri Varpe, til Se og Hør.

Ivrig barnebarnflokk

Dagen tilbringer kongeparet etter alt å dømme på feriestedet Mågerø. I slutten av juni bekreftet Varpe til Se og Hør at kongefamilien vil tilbringe årets sommerferie i Norge.

- Kongeparet skal være på sitt landsted på Mågerø i store deler av ferien, mens kronprinsfamilien ferierer på Sørlandet. Kongefamilien vil også tilbringe tid om bord i Kongeskipet Norge, sa hun da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer