FORBILDE: Kong Carl Gustaf mener at alle inkludert hans datter burde huske på å more seg også. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
FORBILDE: Kong Carl Gustaf mener at alle inkludert hans datter burde huske på å more seg også. Foto: REX/Tim Rooke/All Over PressVis mer

- Ikke ta i til du kaster opp

Kong Carl Gustafs råd til sin datter Victoria.

SEOGHØR.NO: I 2013 feiret kong Carl Gustafs 40 år som regent, men svenskekongen tenker slett ikke gi seg av den grunn.

- Jeg kommer ikke til å ta av meg ryggsekken nå. Jeg synes fortsatt det er veldig spennende, sier Carl Gustaf i SVTs program "Året med kongefamilien" og legger til:

- Jeg er fryktelig nysgjerrig på alt som skjer hele tiden.

Men en dag vil kronprinsesse Victoria ta over etter sin far, og da med en rekke råd fra sin pappa i bagasjen.

- Jeg vil ønske henne lykke til. Man bør prøve å fordype seg i noe hvis man har tid og mulighet. Hvis ikke blir det slik at man bare scanner mange områder, sier han i TV-programmet.

Dette var ikke det eneste rådet kongen kom med:

MORO PÅ JOBB: Kronprinsesse Victoria og pappa Carl Gustaf har en god tone når de er ute på offisielle oppdrag sammen. Foto: IBL Bildbyrå/All Over Press
MORO PÅ JOBB: Kronprinsesse Victoria og pappa Carl Gustaf har en god tone når de er ute på offisielle oppdrag sammen. Foto: IBL Bildbyrå/All Over Press Vis mer

- Ikke ta i til du kaster opp. Spar deg litt, slik at du kan ha det gøy også!

Og kronprinsesse Victoria tar nok sin fars velmenende råd til ettertanke. Hun er ikke i tvil om hvem som er hennes forbilde, den dagen hun blir Sveriges dronning:

- Du er min og mine søskens elskede far, og en meget avholdt morfar. Som monark er du mitt forbilde. Når den tid kommer, vil jeg ydmykt og med stolthet føre embetet videre, sa kronprinsessens i en tale til sin far i forbindelse med 40-årsjubileet.

Selv mistet Carl Gustaf sin far i svært ung alder, og var bare 27 år da han overtok tronen etter sin farfar. Han fikk med andre ord aldri rådføre seg meg sin far når det kom til det store ansvaret han skulle bære.

- Når du tiltrådte var du ni år yngre enn jeg er i dag. Du var 27 år, og hadde ikke hatt den farsfirguren jeg er så heldig å ha i deg pappa, sa en rørt og takknemlig Victoria i sin tale.

LES OGSÅ: Hertuginne Kate slo Mette-Marit