Prins Harry:

- Ikke syns synd på meg og William, syns synd på Camilla

Hertuginne Camilla ble beskyldt for å ødelegge ekteskapet mellom prins Charles og prinsesse Diana. Nå tar prins Harry stemoren i forsvar.

NY BIOGRAFI: I en ny biografi letter prins Harry på sløret om forholdet til hertuginne Camilla. Foto: NTB Scanpix
NY BIOGRAFI: I en ny biografi letter prins Harry på sløret om forholdet til hertuginne Camilla. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Prins Charles´ (69) kone, hertuginne Camilla (71), ble beskyldt for å ha ødelagt ekteskapet mellom Charles og prinsesse Diana da de i 1996 annonserte at de skulle skilles.

Hertuginnen og prins Charles ble tatt på fersken i å være utro overfor sine partnere, Charles mot Diana og Camilla mot Andrew Parker Bowles (78).

Siden den gang har mange vært kritiske til hertuginnen, og det har til tider stormet rundt og mot henne i internasjonal presse. Mange har hevdet at prins William (36) og prins Harry (33) har hatt et dårlig forhold til stemoren, men nå tar sistnevnte Camilla i forsvar.

STEMOR: Prins Harry avkrefter ryktene om at hertuginne Camilla er en ond stemor. Foto: NTB Scanpix
STEMOR: Prins Harry avkrefter ryktene om at hertuginne Camilla er en ond stemor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke ond

Express og Fox News har fått tilgang på den nye biografien om prins Harry, «Harry: A Biography of a Prince», skrevet av journalist Angela Levin.

Åpenhjertig har prinsen fortalt om forholdet han har til stemoren, og legger samtidig et lokk på alle rykter rundt det mye omtalte forholdet deres.

Boken er basert på ulike samtaler mellom journalisten og Harry og Levin har også fulgt prins Charles’ yngste sønn et helt år. Ifølge nettstedet hadde hun også eksklusiv tilgang til den britiske prinsen på Kensington Palace.

- For å være ærlig, så har hun alltid stått både William og meg veldig nær, sier hertugen av Sussex, og legger til at Camilla ikke er en ond stemor.

- (...) Se på rollen hun har kommet inn i. Ikke syns synd på meg og William, syns synd på henne, fortsetter han.

Saken fortsetter under bildene.

GODT FORHOLD: Hertuginne Camilla er blitt tatt godt imot av prins Harry og prins William. Mye later til at hun også har et godt forhold til prinsenes koner. Foto: NTB scanpix
GODT FORHOLD: Hertuginne Camilla er blitt tatt godt imot av prins Harry og prins William. Mye later til at hun også har et godt forhold til prinsenes koner. Foto: NTB scanpix Vis mer
NYTT FAMILIEMEDLEM: Hertuginne Meghan skal allerede ha fått et godt forhold til Camilla og Charles. Foto: NTB Scanpix
NYTT FAMILIEMEDLEM: Hertuginne Meghan skal allerede ha fått et godt forhold til Camilla og Charles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Charles og Diana valgte å gå fra hverandre, så royale fans rødt. Mange mente at Camilla hadde ødelagt mellom de to, og til tross for at Diana selv innrømmet å ha vært utro, så det ikke ut til å påvirke den hardbarka fansen.

- Hun er en fantastisk kvinne som har gjort vår far veldig, veldig lykkelig, som jo er det viktigste. William og jeg elsker henne høyt, sier prins Harry.

I 1992 ble et lydopptak av en privat telefonsamtale mellom prins Charles av Wales og hertuginne Camilla lekket i utenlandske medier.

De to var begge godt gift den gangen. Prins Charles og Diana var Storbritannias, om ikke verdens, mest populære par, og ble ofte skrevet om i alle mulige forbindelser.

At en privat telefonsamtale mellom prinsen og Camilla med seksuelt innhold ble lekket til pressen, sørget for kioskveltende forsider på verdensbasis. I et intervju med The Mail on Sunday fortalte den 71 år gamle hertuginnen om hvordan hun taklet avsløringene, som kom som lyn fra klar himmel.

- ET TOMROM SOM ALDRI KAN FYLLES: Under den offisielle åpningen av Mamohato Childern's Centre åpnet prins Harry seg og snakket om savnet av sin mor. Video: Reuters Vis mer Vis mer

«Tampon-gate»

Det som fulgte var en tøff tid for dama som plutselig skulle bli en offentlig uthengt syndebukk.

- Jeg kunne virkelig ikke gå noe som helst sted. Barna kom og dro som normalt, de måtte bare godta det. Det gjorde også gode venner, sa hun i intervjuet.

- Det var helt forferdelig. Det var en ekstremt ubehagelig tid og jeg hadde ikke ønsket det overfor min verste fiende. Jeg hadde ikke overlevd om det ikke var for familien min, fortalte hertuginnen.

Camilla og Charles var nære på 70-tallet, og skal ha opprettholdt kontakten - selv om de begge gikk separate veier med andre forhold. Telefonsamtalen som ble lekket fant sted en gang i 1989.

Skandalen ble døpt «tampon-gate» og «Camilla-gate», fordi prins Charles fortalte Camilla over telefonen at han kunne tenkte seg å leve resten av livet som tampongen hennes, ifølge Newstalk.

- Jeg vil bare bo i buksene dine eller noe. Det hadde gjort alt enklere, sa Charles blant annet da.

VANSKELIG FORHOLD: Camilla og Charles gikk overhodet ikke en lett vei for å få hverandre. I 2005 giftet de seg. Her sammen tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG FORHOLD: Camilla og Charles gikk overhodet ikke en lett vei for å få hverandre. I 2005 giftet de seg. Her sammen tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Innrømmet utroskap

Prins Charles og prinsesse Diana ble separert like etter at opptaket ble lekket, men formelt skilt hele fire år etter. Camilla og Andrew gikk fra hverandre året før. I 1997 døde Diana i en bilulykke i Paris.

Prins Charles og Camilla fortsatte forholdet sitt, men holdt det privat fram til 1999. Da viste de seg sammen for første gang. I 2000 tilbrakte de tid med dronningen, som ifølge Royal Central var et symbol på at hun godtok forholdet. De giftet seg i 2005.

Til The Mail on Sunday konstaterte hertuginnen at humor har vært et godt virkemiddel i prosessen med å akseptere tingenes tilstand.

- Man må le av seg selv. Om du ikke gjør det, kan du like gjerne gi opp. Jeg tenker ofte: «Hvem er denne dama? Det kan ikke være meg». Og det er sånn man overlever, sa hun.

Det var imidlertid ikke bare Charles som var utro i ekteskapet. I 1995 innrømte Diana at hun hadde hatt en femårig affære med yrkesoffiseren James Hewitt (60).

Hun har innrømmet at hun elsket ham, men hun la heller ikke skjul på at han sviktet henne etter at kjærligheten mellom de to tok slutt.

RESTAURERT: British Movietone har restaurert og digitalisert bryllupet mellom Charles og Diana i høy kvalitet. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Derfor er Meghans bursdag spesiell

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer