- Ikke slipp henne ut av slottet

Anne-Kat. Hærland holder ingenting igjen når hun snakker om kronprinsfamilien i podcasten «Apropos».

 Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Komiker Anne-Kat. Hærland (43) og programleder Brita Møystad Engseth (49) er for tiden aktuelle med podcasten «Apropos».

Duoen spiller inn to episoder i uken som kommer ut hver tirsdag og fredag på nye KK.no.

Podcast-episodene er tydelig preget av humor, og hittil har den gøyale duoen tatt opp temaer som begravelser, politikk og det norske swingersmiljøet.

Hærland har aldri vært kjent for å holde tilbake i sine uttalelser, og nylig rettet hun oppmerksomheten mot kongefamilien i «Apropos».

Her ytret komikerdronningen blant annet sine meninger om hva slags oppvekst hun synes prinsesse Ingrid Alexandra (12) burde ha.

- Når man leser om Ingrid Alexandra står det alltid sånn «Kronprinsparet er opptatt av at hun skal få en normal oppvekst». Er det ikke veldig døvt å gi henne en normal oppvekst? spør Hærland sitt sidekick Møystad Engseth.

49-åringen drar litt på det og lurer på hva Anne Kat. mener.

- Jeg ser ikke vitsen med å gi en som skal bli dronning en normal oppvekst. Det er bare dårlig gjort, ler hun.

- Hun er ikke normal, hun blir ikke normal og vil jo alltid føle seg utenfor.

Saken fortsetter under bildet.

BLIR NORGES DRONNING: Anne Kat. Hærland mener at det er dårlig gjort av kronprinsparet å prøve å gi tronarvingen, prinsesse Ingrid Alexandra, en så normal oppvekst som mulig. Foto: NTB scanpix
BLIR NORGES DRONNING: Anne Kat. Hærland mener at det er dårlig gjort av kronprinsparet å prøve å gi tronarvingen, prinsesse Ingrid Alexandra, en så normal oppvekst som mulig. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er bedre å være i fengsel

Anne Kat. peker på at prinsessen går på privatskole, har livvakter rundt seg, og ikke kan være på Facebook eller andre sosiale medier, og dermed blir den rare uansett.

Men den rappkjeftede blondinen, som i vår er aktuell i TVNorge-programmet «Berserk» med eventyrer Jarle Andhøy (38), mener hun har en løsning til kronprinsparet.

- Ikke slipp henne ut av slottet. Bare hold henne der, så kan hun leke med en lakei eller noe. For det er sånn fremtiden kommer til å bli. Dette er mye bedre. Det kan hun spørre alle som har vært i fengsel om. Det er bedre å være i fengsel og så slippe ut enn å være ute og så bli satt inn, sier Hærland lattermildt.

Her trekker hun blant annet sammenligninger med kronprinsesse Mette-Marit (42), som i 2001 ble en del av kongefamilien da hun giftet seg med kronprins Haakon Magnus (42).

- Mette-Marit er født i frihet, og så kom dette gullburet. Hun gjør jo så godt hun kan, men du ser jo at hun begynner å bli hissig og amper når hun får kritiske spørsmål.

Saken fortsetter under bildet.

STORT ØYEBLIKK: Fredag 12. februar gikk åpningsseremonien for Ungdoms-OL på Lillehammer av stabelen, og det var ingen ringere enn prinsesse Ingrid Alexandra som fikk det ærefulle oppdraget med å tenne OL-ilden. Dette var hennes første internasjonale offisielle oppdrag. Foto: NTB scanpix
STORT ØYEBLIKK: Fredag 12. februar gikk åpningsseremonien for Ungdoms-OL på Lillehammer av stabelen, og det var ingen ringere enn prinsesse Ingrid Alexandra som fikk det ærefulle oppdraget med å tenne OL-ilden. Dette var hennes første internasjonale offisielle oppdrag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Med glimt i øyet sier den tidligere «Nytt på nytt»-stjernen at kronprinsessen har likhetstrekk med apen Julius.

- Det er nummeret før Mette-Marit også biter fingeren av en for nærgående NTB-reporter som spør hvor mye en av kjolene hennes koster.

Derfor mener komikeren at det er bedre å la Ingrid Alexandra være innesperret på slottet hele tiden - som en innekatt.

- Frihet og så fangenskap får ingen lykkelig slutt. Jeg husker filmen «Slipp Willy fri». Den heter ikke «Lås inn Willy og kast nøkkelen», humrer hun.

«Apropos» kommer ut hver tirsdag og fredag på KK.no.

LES OGSÅ: Prinsesse Estelle fyller fire år med et smil