Sarah Ferguson:

Ikke skjedd på 30 år

- Ting blir gjort annerledes nå.

JULEFEIRING: Sarah Ferguson har ikke feiret jul med den britiske kongefamilien siden skilsmissen med prins Andrew i 1992. Foto: Shutterstock / NTB
JULEFEIRING: Sarah Ferguson har ikke feiret jul med den britiske kongefamilien siden skilsmissen med prins Andrew i 1992. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginnen av York, Sarah Ferguson (63), giftet seg med prins Andrew (62) i 1986, og paret var tilsynelatende lykkeligere enn noen gang. I løpet av ekteskapet fikk de døtrene Eugenie (32) og Beatrice (34).

Bare etter seks år som ektefeller var det imidlertid over. Ifølge Independent skal Ferguson, ofte kalt for «Fergie», hatt et forhold bak ryggen hans, noe som resulterte i at prinsen reagerte med å søke om skilsmisse i 1992.

Det er dog ingen hemmelighet at både Ferguson og prins Andrew har stått for en rekke overskrifter, og ikke minst skapt mye hodebry for det britiske kongehuset. De har med andre ord ikke vært noen storfavoritter, og førstnevnte har vært lite å se rundt kongefamilien siden splittelsen.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Ikke fått lov

Nå kan hun imidlertid glede seg over at hun har fått sin første kongelige juleinvitasjon til Sandringham etter 30 år. Det skriver The Sun.

Tidligere har hun nemlig verken tilbrakt julaften eller første juledag med kongefamilien. Det skyldes trolig at prins Philip tok grep etter at hun julen 1992 ble fotografert med finansrådgiver John Bryan, mens han sugde på tærne hennes.

BEHOLDT VENNSKAPET: Sarah Ferguson og prins Andrew har bevart vennskapet etter skilsmissen. Foto: REX / Shutterstock / NTB
BEHOLDT VENNSKAPET: Sarah Ferguson og prins Andrew har bevart vennskapet etter skilsmissen. Foto: REX / Shutterstock / NTB Vis mer

- Da hun skilte seg fra Andrew, fikk Sarah aldri lov til å være på familiens julaften og juledag mens Philip og dronningen var i live. I 30 år pleide hun å spise julemiddag alene. Men ting blir gjort annerledes nå, sier en kilde ved Sandringham til den britiske avisen.

Videre avslører kilden at Wood Farm nå er i gang med å gjøre klart fem soverom for Ferguson, prins Andrew, deres to døtre, samt deres ektemenn og barn.

Som følge av invitasjonen betyr dette at Ferguson og prins Andrew kan opptre offentlig sammen med kong Charles (74) og de andre kongelige.

Hvis hun aksepterer invitasjonen, vil hun være med resten av familien på julaften, bytte gaver på Sandringham, samt delta på den tradisjonelle familievandringen til kirken første juledag. Det antas også at de vil spise middag sammen.

Overfor The Sun fortsetter kilden:

- Andrew er utestengt fra det offentlige liv, men du kan ikke utestenge ham fra å feire jul med familien.

Til tross for dette, insisterer imidlertid kongelige kilder på at det ikke er noen vei tilbake til det offentlige liv for hertugen.

LES OGSÅ: - Får meg til å gråte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer