Prins Harry og hertuginne Meghan:

Ikke samlet i år: - Skuffet

Slik skal den britiske kongefamilien feire corona-jul.

JULEFEIRING: Prins Harry og hertuginne Meghan skal angivelig tilbringe julen hjemme i California i år, i motsetning til Harrys familie. Foto: Matt Dunham / NTB
JULEFEIRING: Prins Harry og hertuginne Meghan skal angivelig tilbringe julen hjemme i California i år, i motsetning til Harrys familie. Foto: Matt Dunham / NTB Vis mer
Publisert

Julen står for døren i de mange tusen hjem i annerledesåret 2020, også for de kongelige - som feirer høytiden med sine kjære.

Etter et turbulent år for prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39), skal det antageligvis bli godt for paret å senke skuldrene under den fredfulle juletiden.

Dette blir for øvrig deres første jul etter at de trakk seg tilbake fra den britiske kongefamilien i januar.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer

- Feirer hjemme

I likhet med fjoråret skal hertugparet av Sussex feire julen milevis fra Storbritannia. Nå bor Harry og Meghan i USA permanent, etter at de nylig gikk til anskaffelse av en luksusvilla i Montecito i California.

Julefeiringen skal visstnok gå stille og rolig for seg for paret i år, ifølge Entertainment Tonight.

FAMILIE: Hertugparet av Sussex skal feire julen hjemme i California med sønnen Archie (1) og Meghans mor, Doria. Foto: Henk Kruger/ NTB
FAMILIE: Hertugparet av Sussex skal feire julen hjemme i California med sønnen Archie (1) og Meghans mor, Doria. Foto: Henk Kruger/ NTB Vis mer

En kilde røper overfor nettstedet at hertugparet skal ringe høytiden inn i hjemmet sitt sammen med sønnen Archie (1) og Meghans mor, Doria Ragland.

- Meghan og Harry gleder seg virkelig til å feire jul i det nye hjemmet sitt. Det er en stor forandring for Harry i og med at han er vant til kalde juler. Men han ser frem til å lage nye tradisjoner, avslører en kilde nær paret til Hollywood Life.

39-åringen skal angivelig stå foran kjøkkengrytene.

- Meghan, som er en kyndig kokk, vil diske opp noen av favorittrettene deres med hjelp fra Harry og Doria, forteller en kilde til Entertainment Tonight.

Paret skal for øvrig ha blitt observert på jakt etter et juletre for ikke så lenge siden.

«Meghan og prins Harry kom innom jobben min i dag, og vi solgte dem et juletre», røpet nemlig en Twitter-bruker nylig.

IKKE STORBRITANNIA: Det blir ingen britisk julefeiring på prins Harry og hertuginne Meghan slik som her i Sandringham i 2018. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
IKKE STORBRITANNIA: Det blir ingen britisk julefeiring på prins Harry og hertuginne Meghan slik som her i Sandringham i 2018. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer

Det blir altså ingen julefeiring i hjemlandet for prins Harry i år heller. I november fortalte en kilde nær paret at det var forventet at 36-åringen og kona skulle være hjemme i California, og ikke i Storbritannia i julen, ifølge Entertainment Today.

Flere kongelige familiemedlemmer skal visstnok ha blitt skuffet over at de ikke skulle få se Archie i julen.

Hva som er årsaken til at hertugparet forblir hjemme i USA er uvisst. De mange coronarestriksjonene og portforbudet i Storbritannia kan trolig være en av grunnene.

Etter den triste nyheten om at Meghan opplevde spontanabort i sommer, kan det også være at de ønsker å ha en rolig jul i sitt nye hjem.

Bryter årelang tradisjon

På den andre siden av Atlanterhavet blir det en annerledes jul for Harrys besteforeldre, dronning Elizabeth (94) og prins Philip (99), også.

Blant medlemmene av den britiske kongefamilien har det nemlig vært tradisjon for å samles alle mann på Sandringham under årets store høytid. Men coronapandemien har ikke overraskende nok satt en stopper for dette.

BRYTER JULETRADISJON: Dronning Elizabeth og ektemannen blir ikke å feire jul på familiegodset Sandringham i år grunnet coronapandemien. Foto: REX / NTB
BRYTER JULETRADISJON: Dronning Elizabeth og ektemannen blir ikke å feire jul på familiegodset Sandringham i år grunnet coronapandemien. Foto: REX / NTB Vis mer

I år blir det altså ingen jul på familiegodset.

På godset har de hatt et strengt skjema de forholder seg til, som inneholder regler og rutiner for hvilken rekkefølge familiemedlemmene ankommer godset, til hva slags julegaver de gir hverandre.

Hele storfamilien har dessuten pleid å være på julegudstjeneste sammen.

Ikke skjedd på over 30 år

Ikke siden 1988 har dronningen og ektemannen feiret jul noe annet sted enn på Sandringham. Nå blir dronningparets jul flyttet til Windsor slott utenfor London. Det opplyste Buckingham Palace tidligere denne måneden, ifølge Sky News.

- Etter å ha vurdert alle passende råd, har dronningen og hertugen av Edinburgh bestemt at de dette året vil tilbringe julen stille og rolig på Windsor, sa en talsperson til nettstedet.

94-åringen har under coronapandemien og portforbudet i England oppholdt seg på Windsor sammen med gemalen.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Kan trolig ikke feire med dronningen

Resten av kongefamilien blir også trolig nødt til å endre juleplanene sine. Nylig strammet Storbritannia ytterligere inn på restriksjonene, noe som betyr at britene ikke kan feire med noen utenfor sitt eget hushold.

Det betyr at de øvrige medlemmene av kongefamilien mest sannsynlig ikke kommer til å være til stede under dronningens feiring overhodet.

JUL I PANDEMI: Prins Charles skal angivelig feire jul på landstedet Highgrove House i år. Foto: Arthur Edward / Pool / AFP / NTB
JUL I PANDEMI: Prins Charles skal angivelig feire jul på landstedet Highgrove House i år. Foto: Arthur Edward / Pool / AFP / NTB Vis mer

Prins Charles (72) og hertuginne Camilla (73) skal angivelig holde seg på residensen Highgrove House i julen, melder flere medier, deriblant Express og Vanity Fair.

I utgangspunktet ryktes det at ekteparet skulle feire hver for seg etter hvert. Dronningens eldste sønn hadde angivelig planer om å ta turen til Windsor slott for en andre feiring, mens kona skulle vende hjem til sitt private hjem, Ray Mill House, uttalte kilder til Vanity Fair. Nå blir det trolig ingenting av.

Hertugparet av Cambridge har uttalt at det har vært vanskelig å legge juleplaner i år, ifølge Town & Country. Medier som Mirror og Tatler skriver imidlertid at prins William (38), hertuginne Kate (38) og barna trolig vil tilbringe høytiden på Anmer Hall.

Fysisk samvær eller ei, den britiske kongefamilien har likevel trolig funnet en måte å holde kontakten på i annerledesjulen.

- Familien planlegger videosamtaler på Zoom og nettspill, røper en kilde til Entertainment Tonight.

LES OGSÅ: Deler trist beskjed

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer