Hertuginne Meghan:

- Ikke ønsket av Charles

Prins Harry skal ha fått klar beskjed av sin egen far om ikke å ta med Meghan til Balmoral.

UTEBLE: Både hertuginne Kate og hertuginne Meghan ble hjemme mens ektemennene dro til Balmoral for å ta farvel med dronning Elizabeth. Foto: Chris Jackson/PA Photos/NTB
UTEBLE: Både hertuginne Kate og hertuginne Meghan ble hjemme mens ektemennene dro til Balmoral for å ta farvel med dronning Elizabeth. Foto: Chris Jackson/PA Photos/NTB Vis mer
Publisert

Da det torsdag forrige uke ble kjent at dronning Elizabeths (96) nærmeste var på vei for å samles i Balmoral-slottet i Skottland, var det mange som ante at dronningens siste stund var kommet.

Samtidig som hennes fire barn og flere barnebarn tok turen, ble det kjent at verken hertuginne Kate (40) eller hertuginne Meghan (40) var med. Førstnevnte ble hjemme med barna - mens grunnen til Meghans fravær fortsatt ikke vites.

BBCs kongehuskorrespondent Nicholas Witchell trakk imidlertid raskt slutningen til at hertuginnen ikke var invitert. Nå hevdes det nok en gang at Meghan ikke var velkommen til å ta et siste farvel med dronning Elizabeth.

FØRSTE TALE: Klokken 19.00 fredag 9. september talte Kong Charles for første gang som konge. Det skjedde bare ett døgn etter at nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel. Video: Reuters Vis mer

- Charles sa nei

En kilde The Sun har snakket med, hevder at det verken var prins Harry eller hertuginne Meghans beslutning at hun skulle bli igjen i London.

Tvert imot skal det ha vært kong Charles'.

- Charles fortalte Harry at det ikke var riktig eller passende at Meghan skulle være med til Balmoral i et så trist øyeblikk, hevdet kilden overfor avisen.

Charles skal videre ha forsvart det hele med Kates fravær.

- Det ble påpekt overfor ham at Kate heller ikke kom, og at antallet til stede virkelig kun bør være aller nærmeste familie. Charles gjorde det veldig, veldig klart at Meghan ikke var velkommen, sier kilden videre.

Eneste som rakk frem

Da dronningens bortgang ble kunngjort torsdag kveld forrige uke, hadde man allerede vitnet alle hennes barn samt prins William (40) og prins Harry (37) ankomme Balmoral.

SJOKK: Da vi torsdag kveld var på premieren til «71 grader nord kjendis», får vi vite at dronning Elizabeth er død. Slik reagerte kjendisene. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Det som imidlertid ikke ble kjent med en gang, var at ikke alle rakk å ta farvel med dronningen før hun døde. Faktisk skal det ifølge The Telegraph kun ha vært hennes to eldste barn, prins Charles og prinsesse Anne (72) som rakk frem i tide.

Resten, prins Andrew (62), prins Edward (58), prins William og prins Harry, skal ha kommet for sent.

- Stor sorg

Prins Harry kom mandag med en uttalelse etter sin bestemors bortgang. Han omtalte da dronningen som en «ledestjerne», og siterte hennes egne ord etter prins Philip døde i fjor: «- Livet består selvfølgelig av siste farvel så vel som første møter».

- Bestemor, mens denne siste avskjeden bringer oss stor sorg, er jeg evig takknemlig for alle våre første møter - fra mine tidligste barndomsminner med deg, til å møte deg for første gang som min øverstkommanderende, til den første gangen du møtte min kjære kone og klemte dine elskede oldebarn.

Prinsen har hatt et nært og godt forhold til sin bestemor opp gjennom årene.

Møtene har imidlertid blitt færre med årene, ettersom han i 2020 trakk seg tilbake som seniormedlem av det britiske kongehuset og flyttet til USA for et mer tilbaketrukket liv sammen med hertuginne Meghan og deres nå to barn.

LES OGSÅ: - Bør holde en lav profil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer