Kronprinsesse Victoria:

- Ikke nytt for anledningen

Sveriges kronprinsesse fyller år.

FYLLER ÅR: Kronprinsesse Victoria fyller 45 år i dag. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden
FYLLER ÅR: Kronprinsesse Victoria fyller 45 år i dag. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden Vis mer
Publisert

Gratulasjoner er på sin plass for kronprinsesse Victoria! Sveriges tronarving fyller nemlig 45 år i dag.

Tradisjon tro feires kronprinsessen med de såkalte Victoriadagene, hvor Öland forvandles til en møteplass med ulike foredrag, utstillinger, og aktiviteter. Der samles det også inn penger til Kronprinsesse Victorias Fond, som hjelper barn og ungdom i Sverige med funksjonsnedsettelser eller kroniske sykdommer, ifølge nettsiden til arrangementet.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen går det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

I anledning feiringen av Victoria har det svenske kongehuset delt et bilde av bursdagsbarnet på sin offisielle Instagram-konto.

- I morges innledet det svenske kongehuset fødselsdagen ved å publisere et bilde av jubilanten, hvor hun er kledd i en rosa kjole fra favorittmerket, svenske By Malina, kan Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle fortelle om bildet, før hun legger til:

- Victoria er en svært god ambassadør for svenske designere, og dette merket er et av de vi ser henne oftest i.

Den observante leser vil kanskje legge merke til at bildet ikke er tatt i forbindelse med bursdagsfeiringen.

- Bildet og kjolen er dog ikke nytt for anledningen. Den svenske kongefamilien relanserte hjemmesiden sin tidligere år, og i den forbindelse ble det tatt en rekke offisielle bilder av familien. Og vi kjenner igjen kjolen og sveisen fra den gang på dagens bilde, forteller Vagle.

FAMILIEN SAMLET: I forbindelse med at det svenske kongehuset relanserte hjemmesiden sin, kom det nye offisielle bilder av familien. Øverst f.v. prinsesse Sofia, prins Carl Philip, prinsesse Madeleine og prins Daniel. Nederst f.v. dronning Silvia, kong Carl Gustaf, prinsesse Estelle, kronprinsesse Victoria og prins Oscar. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden
FAMILIEN SAMLET: I forbindelse med at det svenske kongehuset relanserte hjemmesiden sin, kom det nye offisielle bilder av familien. Øverst f.v. prinsesse Sofia, prins Carl Philip, prinsesse Madeleine og prins Daniel. Nederst f.v. dronning Silvia, kong Carl Gustaf, prinsesse Estelle, kronprinsesse Victoria og prins Oscar. Foto: Linda Broström/The Royal Court of Sweden Vis mer

Flere detaljer i de nye familiebildene vekket oppsikt, som for eksempel hvorfor prinsesse Madeleines (40) mann, Chris O'Neill (48), ikke var til stede, og prinsesse Estelles (10) «nye» stil.

For å avslutte Victoriadagene arrangeres det alltid en stjernespekket konsert, hvor vi tidligere år har sett norske Marcus og Martinus spille. I kveld skal blant andre svenske artister som Tomas Ledin og Victor Leksell synge for kronprinsessen.

LES OGSÅ: Dette har aldri skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer