Prins Harry:

- Ikke mulig å returnere

Prins Harry blir nektet å betale for egen sikkerhet under besøk i hjemlandet. Så lenge det er saken, forblir Meghan og barna i USA.

FLYTTET: Prins Harry og hertuginne Meghan har såvidt blitt sett sammen i Storbritannia etter at de flyttet i 2020. Foto: Kristin Callahan / Shutterstock / NTB
FLYTTET: Prins Harry og hertuginne Meghan har såvidt blitt sett sammen i Storbritannia etter at de flyttet i 2020. Foto: Kristin Callahan / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) har slitt med sikkerheten i lang tid. Faktisk skal en av grunnene til at hertugparet forlot Storbritannia i 2020 være at de ikke følte seg trygge.

Siden den gang har prins Harry har flere ganger besøkt hjemlandet - men uten kona og deres to barn Archie (2) og Lilibet (7 md).

I en ny uttalelse kommer det frem at det heller ikke kommer til å skje før prinsen får viljen sin.

Hertugparet har sitt eget sikkerhetsteam, som tar seg av dem i USA. Prinsen mener derimot at teamet ikke vil være i tilstrekkelig stand til å håndtere eventuelle trusler mot familien, når de besøker Storbritannia.

Prinsen ønsker derfor å personlig betale britiske politistyrker for beskyttelse under besøk i hjemlandet. Dette skal han flere ganger ha blitt nektet å gjøre.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Vil ikke gi skattebetalerne regningen

Det er via en talsperson at prins Harry nå opplyser at han har søkt om en juridisk vurdering av det som er det britiske innenriksdepartementets avgjørelse, ifølge People.

«Prins Harry arvet en sikkerhetsrisiko ved fødselen, som er livslang. Han forblir nummer seks i tronrekken, har kjempet to runder i Afghanistan og i løpet av de siste årene har familien hans blitt ofre for godt dokumenterte trusler fra nynazister og ekstremister», heter det i uttalelsen.

Videre står det skrevet at selv om prinsens rolle i kongehuset har forandret seg, er han fortsatt en del av kongefamilien.

«Heller ikke truslene mot ham og hans familie har forandret seg», heter det videre.

Da han trakk seg fra sine kongelige plikter i 2020, mistet han retten på skattefinansiert politibeskyttelse, ifølge BBC.

I uttalelsen forklares det at prins Harry selv er villig til å stå for utgiftene rundt familiens sikkerhet når de besøker Storbritannia, uten skattebetalernes hjelp.

«Prins Harrys intensjon er enkel: Han vil sørge at sikkerheten rundt seg selv og hans familie er god mens de er i Storbritannia, slik at barna hans kan lære å kjenne hjemlandet hans».

Returnerer ikke før det er sikkert

Ifølge Prins Harrys talsperson skal ha han ha søkt om en juridisk vurdering av innenriksdepartementets avgjørelse i september, etter gjentatte forsøk på å få dem til å endre mening.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Prinsen håper nå at han blir hørt, etter det som blir beskrevet som «to år med ønsker om tilstrekkelig sikkerhet i Storbritannia».

I uttalelsen blir det gjort klinkende klart hva konsekvensen blir om ting forblir slik de er i dag:

«Så lenge nødvendig sikkerhet ikke kan tilbys, vil det ikke være mulig for prins Harry og familien å returnere til hjemmet hans».

LES OGSÅ: Den utro eksforloveden fikk gave av kongen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer