Prins Harry:

- Ikke mulig å returnere

Prins Harry blir nektet å betale for egen sikkerhet under besøk i hjemlandet. Så lenge det er saken, forblir Meghan og barna i USA.

FLYTTET: Prins Harry og hertuginne Meghan har såvidt blitt sett sammen i Storbritannia etter at de flyttet i 2020. Foto: Kristin Callahan / Shutterstock / NTB
FLYTTET: Prins Harry og hertuginne Meghan har såvidt blitt sett sammen i Storbritannia etter at de flyttet i 2020. Foto: Kristin Callahan / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) har slitt med sikkerheten i lang tid. Faktisk skal en av grunnene til at hertugparet forlot Storbritannia i 2020 være at de ikke følte seg trygge.

Siden den gang har prins Harry har flere ganger besøkt hjemlandet - men uten kona og deres to barn Archie (2) og Lilibet (7 md).

I en ny uttalelse kommer det frem at det heller ikke kommer til å skje før prinsen får viljen sin.

Hertugparet har sitt eget sikkerhetsteam, som tar seg av dem i USA. Prinsen mener derimot at teamet ikke vil være i tilstrekkelig stand til å håndtere eventuelle trusler mot familien, når de besøker Storbritannia.

Prinsen ønsker derfor å personlig betale britiske politistyrker for beskyttelse under besøk i hjemlandet. Dette skal han flere ganger ha blitt nektet å gjøre.

Vil ikke gi skattebetalerne regningen

Det er via en talsperson at prins Harry nå opplyser at han har søkt om en juridisk vurdering av det som er det britiske innenriksdepartementets avgjørelse, ifølge People.

«Prins Harry arvet en sikkerhetsrisiko ved fødselen, som er livslang. Han forblir nummer seks i tronrekken, har kjempet to runder i Afghanistan og i løpet av de siste årene har familien hans blitt ofre for godt dokumenterte trusler fra nynazister og ekstremister», heter det i uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.