- Ikke morsomt å bli hengt ut som jeg ble

Kong Carl Gustaf snakker åpent ut om skandalene.

<strong>ÅPEN OM BRÅKET:</strong> Kong Carl Gustaf fotografert på Slottet i  anledning hans 65-årsdag som er på lørdag. I et nytt intervju snakker han om skandalene. Foto: SCANPIX
ÅPEN OM BRÅKET: Kong Carl Gustaf fotografert på Slottet i anledning hans 65-årsdag som er på lørdag. I et nytt intervju snakker han om skandalene. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag fyller kong Carl Gustaf 65 år, og i den forbindelse har han gitt et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT. I intervjuet innrømmer kongen at mediepresset på han tar på.

- Før kunne jeg ha en viss privat sfære, men nå er man offentlig nesten døgnet rundt. Selv om man var offentlig også tidligere, så blir det her mer påtagelig. Det tar på, det er tungt og det er slitsomt, sier Carl Gustaf i intervjuet, som er gjengitt på Expressen.

- Se humoren i det
Svenskekongen, som de siste årene har blitt forfulgt av skandaler, gjorde seg nok en gang bemerket under statsbesøket til Botswana i månedsskiftet mars/april. Etter at dronning Silvia ble akutt syk, måtte han reise alene på statsbesøket.

Under oppholdet fikk han gjentatte spørsmål om dronningens helsetilstand. Kongen fikk nok da Expressens reporter Johan T. Lindwall spurte kongen om helsetilstanden nok en gang.
 
- Siden det er du som spør, så er dronningen kjempesjuk og jeg tror faktisk det er på tide at legene skjærer av henne ørene, så dårlig er hun faktisk, svarte en ironisk kong Carl Gustaf på intervjuet som ble fanget på video.

Uttalelsene vakte oppsikt i hele Norden, men det tar Carl Gustaf med stor ro.

- Må får se det humoristiske i det iblant. Iblant skriver de så mye usannheter så det ikke spiller noen rolle hva man svarer, hevder kongen.


- Det mest tragiske
Etter at skandaleboken «Den motvillige monarken» kom ut i fjor sommer, ble det skrevet metervis om kongens utroskap og festing.

- Det er selvsagt aldri morsomt å bli hengt ut på den måten som jeg ble, og mange med meg. Det var jo mange andre som ble hengt ut, det er kanskje det som er det mest tragiske i den sammenhengen, sier Carl Gustaf.

Da han møtte pressen etter elgjakten ble uttalelsene hans tolket til at innholdet i boka var sant. Kongen tok i hvert fall ikke avstand fra noe av det som var skrevet, men sa at «det den handler om skjedde for lenge siden». Selv mener han at han fikk fram sitt budskap.

- Jeg visste nøyaktig hva jeg skulle si, og om andre tolker det på andre måter, så kan ikke jeg gjøre noe med det, sier han i intervjuet med TT.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her tråkker kongen i salaten igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer