Kronprinsesse Amalia:

- Ikke klar for å bli dronning

Avslører tanker om å ta over tronen.

IKKE KLAR: Kronprinsesse Catharina-Amalia røper at hun ikke er klar for å bli dronning ennå. Her med moren, dronning Maxima. Foto: Splash News / NTB
IKKE KLAR: Kronprinsesse Catharina-Amalia røper at hun ikke er klar for å bli dronning ennå. Her med moren, dronning Maxima. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nederlandske kronprinsessen Catharina-Amalia (17) avslører sine tanker om å ta over tronen fra faren, kong Willem-Alexander (54), i en nye biografi, publisert tirsdag.

I boken, som er utgitt i forkant av kronprinsessens 18-årsdag, røper hun at hun ikke er klar for å bli dronning ennå, skriver Reuters. Hun er imidlertid forberedt på å tjene landet sitt når den tid kommer.

Den unge tronarvingen fyller 18 år i starten av desember. Hvis hun ikke en gang skal bli Nederlands dronning, ville hun jobbet med sang eller ridning, ifølge nyhetsbyrået.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Kronprinsessen er datter av dronning Maxima og kong Willem-Alexander (54), sønn av den tidligere dronning Beatrix av Nederland. De har også prinsessebarna Alexia (16) og Ariane (14).

17-åringen vekket oppsikt i sommer, da hun valgte å frasi seg apanasjen. Etter sin 18-årsdag kunne hun nemlig forvente å motta en årlig apanasje på rundt 16 millioner kroner.

«(..) Jeg finner det ubehagelig så lenge jeg ikke gjør noe for pengene, og mens andre studenter har det mye vanskeligere, spesielt i denne perioden med coronaviruset», skrev kronprinsessen i et håndskrevet brev til den nederlandske statsministeren Mark Rutte.

LES OGSÅ: Slik er Europas unge tronarvinger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer