KUNSTNERVENNER: Ari Behn hadde med seg både Unni Askeland og Per Heimly til åpningen av kunstutstillingen sin i Bergen. Foto: NTB scanpix
KUNSTNERVENNER: Ari Behn hadde med seg både Unni Askeland og Per Heimly til åpningen av kunstutstillingen sin i Bergen. Foto: NTB scanpixVis mer

Ikke kjøpt av svigermor

Det skulle være en overraskelse, men så nådde det landets nettaviser.

SEOGHØR.NO: Under den fire dager lange kunstutstillingen til Ari Behn (40) i Bergen i forrige uke, ble alle tolv malerier solgt, melder avisa BT. Samtidig ble det hevdet at Aris svigermor, dronning Sonja (75), var en av kjøperne. Men det stemmer ikke.

- Bildet skulle være en overraskelsesgave til dronningen fra hennes svigersønn, og dette ble fortalt i fortrolighet, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, til Se og Hør.

Da utstillingen åpnet, ble Ari Behn flydd til Bergen med sine kunstnervenner. De bodde privat hos Galleri Nygaten-eier Reidar Osen (64), som fikk noen ordentlige glade dager med jordbær, sjampis og morgenbad i sjøen.
 
- Noe av det gøyeste jeg har vært med på. Fantastisk respons på utstillingen, og det var jo veldig morsomme mennesker som kom på besøk. Derfor ble det mye lek og moro, sier en fornøyd Osen som selv sikret seg et par av av Ari-bildene.

Gerald M. Bilem i Galleri Pan sier følgende til Se og Hør:

- Vi fra Galleri PAN beklager feilen som oppstod i forhold til vår avsluttingsrapport fra utstillingen i Bergen. Galleriet opplyste om at et av Behns verk skal leveres til det kongelige slottet. En journalist i B.T. har deretter skrevet om at dronningen har kjøpt et av Ari Behns bilder.

- Dette er ikke korrekt. Vi ble informert om at et av bildene fra den nye serien er ”øremerket dronningen”. Ari Behn ønsket dermed å gi dette verket som gave til sin svigermor.

- Vi i Galleri PAN håper dronning Sonja allikevel blir glad for gaven tross omstendighetene.
 

LES OGSÅ: Ari viser nye bilder