Prinsesse Birgitta:

Ikke invitert

- Jeg har ikke hørt noen ting.

FIKK IKKE KOMME: Prinsesse Birgitta av Sverige var ikke invitert i prins Daniels 50-årsdag. Foto: Lise Åserud / NTB
FIKK IKKE KOMME: Prinsesse Birgitta av Sverige var ikke invitert i prins Daniels 50-årsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Forrige helg var det nok en gang duket for en storslått feiring for den svenske kongefamilien. Tidligere denne høsten ble det markert at kong Carl Gustaf (77) hadde sittet 50 år på tronen, men nå var det et annet 50-årsjubileum som sto for tur - nemlig prins Daniels 50-årsdag.

Det stormer i både det danske og svenske kongehuset. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør. Vis mer

Prinsen fylte egentlig år 15. september, som tilfeldigvis var nøyaktig samme dato som kongens jubileum. Feiringen måtte derfor vente, men forrige helg var det endelig klart for å invitere venner og familie. Den svenske kongefamilien var selvsagte gjester, men en var likevel ikke å se.

Prinsesse Birgitta (86) er kong Carl Gustafs søster, og dermed også kronprinsesse Victorias tante. Da ektemannen inviterte til fest sto hun imidlertid ikke på gjestelisten. Det skriver det svenske nettstedet Hänt.

Det forteller prinsessen selv på spørsmål om hvorfor hun ikke var til stede.

- Jeg var ikke engang invitert.

KRONPRINSESSEPAR: Kronprinsesse Victoria og ektemannen prins Daniel. Foto: Splash News / NTB
KRONPRINSESSEPAR: Kronprinsesse Victoria og ektemannen prins Daniel. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Hvorfor vet hun ikke.

- Men jeg hadde uansett ikke kommet. Å fly til Sverige bare for én dag, det gjør jeg ikke, forteller prinsessen, som til vanlig bor i Mallorca i Spania.

- Jeg har ikke hørt noen ting om feiringen (...) Men man trenger ikke å vite alt og å være involvert i alt hele tida, legger hun til.

KONGELIG: De to dronningene sine smykker har fått flere til å lure. Video: Nora Skavhaug, NTB. Vis mer

LES OGSÅ: - De er hyklere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer