Kronprinsesse Mary:

Ikke invitert i begravelsen

Kronprinsesse Mary skulle delta i dronning Elizabeths begravelse. Nå gir kongehuset kontrabeskjed.

IKKE INVITERT: Kronprinsesse Mary av Danmark ble først invitert i dronning Elizabeths begravelse. Foto: Javad Parsa / NTB
IKKE INVITERT: Kronprinsesse Mary av Danmark ble først invitert i dronning Elizabeths begravelse. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag melder danske B.T. at kronprinsesse Mary (50) ikke lenger er invitert til dronning Elizabeths begravelse likevel. Det bekrefter kongehuset overfor avisa.

Tidligere har nemlig kongehuset gått ut med at Mary var blant de kongelige som skulle delta i dronningens begravelse.

- Det har skjedd en beklagelig feil i invitasjonen fra det britiske utenriksdepartementets protokoll. Det er dermed kun dronningen og kronprinsen som fra dansk side skal delta i dronning Elizabeth IIs statsbegravelse på mandag.

STORBRITANNIA: En kongelig vakt så ut til å besvime under dronningens dødsvake i Westminster Hall i London onsdag 14. september. Video: AP / BBC Vis mer

Det opplyser Slottets kommunikasjonsavdeling.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller hva som kan være årsaken til det plutselige avbudet.

- Det er naturligvis svært mange som ønsker å delta i denne begravelsen, men det er på ingen måte plass til alle som vil. Jeg har forstått det slik at det derfor bare er invitert én fra hvert land (statsoverhode), samt en ledsager, sier Vagle.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Kongehuseksperten følger opp:

- I noen spesielle tilfeller er det visstnok likevel gjort unntak, hvor båndene er familieære og/eller spesielt tette.

Dronning Elizabeths begravelse vil finne sted mandag 19. september klokka 12 i den tradisjonelle kroningskirken Westminster Abbey.

Kirken har plass til omtrent 2000 mennesker, og den forventes å være full av familie og ansatte til den avdøde monarken, i tillegg til statsoverhoder, politikere og kongelige fra hele verden.

LES OGSÅ: Dette skjer med hundene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer