Prins William og hertuginne Kate:

- Ikke godt mottatt

Prins William og hertuginne Kates karibiske turné skaper oppstyr.

RØFF START: Prins William og Hertuginne Kate fikk en røff start på sin karibiske turné. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB
RØFF START: Prins William og Hertuginne Kate fikk en røff start på sin karibiske turné. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de kongelige oppdragene innebærer statsbesøk til andre land. For tiden er britenes prins William (39) og hertuginne Kate (40) på besøk i flere land i mellom-Amerika som en del av deres karibiske turné.

Men ikke alle setter pris på kongelig besøk.

Nå anklager en gruppe jamaicanske demonstranter dronning Elizabeth (95) og hennes etterkommere for å «opprettholde slaveriet», skriver Harwich and Manningtree Standard.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Skrev brev til kongehuset

Samtidig som landet feirer sin 60-årsdag, har en gruppe med jamaicanske politikere, firmaledere, leger og musikere skrevet et åpent brev til det britiske kongehuset og ber om betalingserstatning for slaveri.

«Vi noterer med stor bekymring deres besøk til landet vårt, Jamaica, i en periode hvor vi fortsatt er midt i en global pandemi og forbereder oss på den fulle virkningen av en annen global krise assosiert med den russisk/ukrainske krigen», heter det blant annet i brevet.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

Videre står det at de ikke ser noen grunn til å feire dronning Elizabeths 70 år på tronen fordi «hennes lederskap, og hennes forgjengere, har foreviget den største menneskerettighetstragedien i menneskehetens historie».

Ifølge Harwich and Manningtree Standard har gruppen trolig arrangert en demonstrasjon på tirsdag som skal finne sted ved den britiske høykommisjonen i Kingston i forbindelse med prinsen og hertuginnens ankomst til Jamaica samme dag.

Avlyste besøk

Kritikken fra den Jamaicanske gruppen kommer i etterkant av turnéens start i Belize. Flere mennesker i landsbyen deltok i en protest om kolonisering på en fotballbane der parets helikopter skulle lande.

Situasjonen førte til at prinsen og hertuginnen så seg nødt til å avlyse et besøk til en gård på søndag. Det ble erstattet med et besøk til en familiedrevet kakaogård, der de fikk en omvisning og fikk forklart prosessen om hvordan man lager sjokolade, skriver People.

ENDRING I PLANENE: Prinsen og hertuginnen under et besøk på en kakaogård. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB
ENDRING I PLANENE: Prinsen og hertuginnen under et besøk på en kakaogård. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB Vis mer

Kanselleringen av det opprinnelige gårsdsbesøket kom også etter en angivelig tvist mellom lokale Q'eqehi Maya-folket og veldedighetsorganisasjonen Flora and Fauna International, som prins William er beskytter av. Tvisten dreier seg om rettighetene til 12 000 dekar land.

Ifølge Daily Mail har leder i landsbyen Indian Creek, Sebastian Shol, uttalt at «det kongelige paret kan lande hvor som helst, men ikke på vårt område».

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Ungdomsleder i landsbyen, Dionisio Shol, har også uttalt seg om situasjonen, melder People.

- Organisatorene sa vi måtte la dem bruke fotballbanen, og at folk skulle komme til landsbyen vår og det måtte se bra ut. Å gi lederne i landsbyen kommandoer ble ikke godt mottatt, sa han.

LES OGSÅ: Tar drastiske grep

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer