Det norske kongehuset:

- Ikke flere smittetilfeller

Slottet oppdaterer om coronasituasjonen.

I KARANTENE: Kongeparet er i karantene etter at en ansatt ved hoffet har fått corona. Lørdag blir det opplyst at det ikke er oppdaget flere smittetilfeller. Foto: Erik Edland, TV2 / NTB
I KARANTENE: Kongeparet er i karantene etter at en ansatt ved hoffet har fått corona. Lørdag blir det opplyst at det ikke er oppdaget flere smittetilfeller. Foto: Erik Edland, TV2 / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka kom pressemeldingen om at kongeparet er i karantene etter at en ansatt ved hoffet har fått påvist coronaviruset.

Lørdag opplyser Slottet overfor Se og Hør at det ikke er oppdaget flere smittetilfeller ved slottet.

- De som er i karantene får tett oppfølging. Etter råd fra lege vil de som er i karantene testes dersom de får symptomer, eller før de kommer tilbake til jobb, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, til Se og Hør.

- Nøye rutiner

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sa til Dagbladet at kongeparet nok er nøye med å følge smittevernreglene siden de begge er i risikogruppen for coronaviruset.

- Kongeparet følger smittevernreglene slik som anbefalt, og slik jeg tolker meldingen er kongen enda mer restriktiv enn som så. Det er ikke så rart. Han er jo relativt nyoperert, og er nok svært forsiktig. Begge to er jo dessuten i risikogruppen på grunn av alder, og vi må bare håpe de ikke er smittet og holder seg friske, sa Vagle.

I pressemledingen som kom torsdag ble det opplyst at dronning Sonja har hatt nærkontakt med den ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer