Det norske kongehuset:

- Ikke flere smittetilfeller

Slottet oppdaterer om coronasituasjonen.

I KARANTENE: Kongeparet er i karantene etter at en ansatt ved hoffet har fått corona. Lørdag blir det opplyst at det ikke er oppdaget flere smittetilfeller. Foto: Erik Edland, TV2 / NTB
I KARANTENE: Kongeparet er i karantene etter at en ansatt ved hoffet har fått corona. Lørdag blir det opplyst at det ikke er oppdaget flere smittetilfeller. Foto: Erik Edland, TV2 / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka kom pressemeldingen om at kongeparet er i karantene etter at en ansatt ved hoffet har fått påvist coronaviruset.

Lørdag opplyser Slottet overfor Se og Hør at det ikke er oppdaget flere smittetilfeller ved slottet.

- De som er i karantene får tett oppfølging. Etter råd fra lege vil de som er i karantene testes dersom de får symptomer, eller før de kommer tilbake til jobb, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, til Se og Hør.

- Nøye rutiner

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sa til Dagbladet at kongeparet nok er nøye med å følge smittevernreglene siden de begge er i risikogruppen for coronaviruset.

- Kongeparet følger smittevernreglene slik som anbefalt, og slik jeg tolker meldingen er kongen enda mer restriktiv enn som så. Det er ikke så rart. Han er jo relativt nyoperert, og er nok svært forsiktig. Begge to er jo dessuten i risikogruppen på grunn av alder, og vi må bare håpe de ikke er smittet og holder seg friske, sa Vagle.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I pressemledingen som kom torsdag ble det opplyst at dronning Sonja har hatt nærkontakt med den ansatte.

«Det er i dag påvist covid-19 hos en ansatt ved Det kongelige hoff. Hans Majestet Kongen er i selvpålagt hjemmekarantene. Hennes Majestet Dronningen er i karantene som følge av nærkontakt med vedkommende», het det.

Det kom videre fram at kongeparet er symptomfrie. 14 medarbeidere ved Det kongelige hoff var også da i karantene.

«Hoffet har rutiner som er i tråd med regler og anbefalinger fra myndighetene knyttet til smittevern, blant annet praktisering av avstandsbestemmelser, bruk av munnbind, intensivert renhold og håndhygiene, samt bruk av hjemmekontor», sto det videre.

Kongeparets program framover vil også bli oppdatert som følge av karantenen, opplyste Slottet.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

LES OGSÅ: Denne detaljen vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer