Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Ikke fått spesialbehandling

Den tidligere Oslo-ordføreren stiller seg uenig til kritikken etter prinsessens festivalbesøk.

UENIG: Prinsesse Ingrid Alexandra ble nektet adgang på et område på Stavernfestivalen, likevel sørget livvaktene for at hunkom seg inn. Foto: Lise Åserud / NTB
UENIG: Prinsesse Ingrid Alexandra ble nektet adgang på et område på Stavernfestivalen, likevel sørget livvaktene for at hunkom seg inn. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Stavernfestivalen gikk av stabelen andre helgen i juni. I den anledning tok tronarving prinsesse Ingrid Alexandra (19) og lillebror prins Sverre Magnus (17) seg turen til den populære festivalen.

Sammen ankom søskenparet med foreldrene sine kronprins Haakon (50) og kronprinsesse Mette-Marit (50).

Tirsdag skriver Se og Hør, som også fikk det bekreftet av PST, at prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus ble nektet adgang inn på området hvor det var spritservering, ettersom de ikke var gammel nok for aldersgrensen på området.

PST fortalte derimot at kronprinsfamiliens livvakter likevel sørget for at kronprinsbarna fikk komme inn av det de omtaler som sikkerhetshensyn.

I ettertid av hendelsen har presseekspert Gunnar Bodahl-Johansen stilt seg kritisk til at Ingrid Alexandra og Sverre Magnus angivelig ble prioritert foran reglene.

- Kongefamilien står i en spesiell situasjon på mange måter, men i situasjoner som dette her, så synes jeg det er ganske uakseptabelt at man gjør det på den måten, sa han til Dagbladet tidligere denne uka.

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (67) er derimot uenig med Bodahl-Johansens kritikk av hendelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer