KONGEN AVGJØR: Kong Harald har sagt nei til at Statsministerkontorets hemmeligholdte notater skal offentliggjøres.  Foto: SCANPIX
KONGEN AVGJØR: Kong Harald har sagt nei til at Statsministerkontorets hemmeligholdte notater skal offentliggjøres. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ikke egnet for presentasjon utad

Kongen støtter Statsministerens hysj-notat.

SEHER.NO: Hele Norge har denne uken deltatt i debatten som nå raser vedrørende
de omstridte notatene stabssjef Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen har laget om sin kontakt med konsernsjef Rune Bjerke i DNB-NOR i forbindelse med at konsernet han leder er siktet for innsidehandel.

Innsidehandelen skal, ifølge siktelsen, ha blitt utløst etter misbruk av informasjon DnB NOR fikk før lanseringen av regjeringens krisepakke på 350 milliarder kroner som skulle redde norsk banknæring.

Det er også Statsministerens Kontor som har notatene de nå nekter å offentligjøre.

Statsministeren og regjeringen har vært under stort press for å frigjøre dokumentene, men til tross for det, har de nå fått den støtten de trenger for videre hemmelighold av Kongen i Statsråd, skriver Nettavisen. 

Og på grunn av Kongens (71) avgjørelse får altså ikke stortingsrepresentant Ulf Leirstein fra Frp eller Sivilombudsmannen se dokumentene, slik de har krevd.

Les den kongelige resolusjonen her! (ekstern link)

Og Stortingsrepresentant Leirstein er langt fra fornøyd med at han ikke får tilgang til innholdet i notatene.

- Jeg synes det er alvorlig at jeg som stortingsrepresentant ikke får innsyn. Det er en egen paragraf i Stortingets forretningsorden som sier at det skal være veldig gode grunner til å nekte representantene innsyn, og jeg føler at Statsministerens kontor ikke godt nok har klart å synliggjøre at slike grunner foreligger. Dette er jo tross alt sendt over til tilsynet, sier Leirstein til Nettavisen, og legger til:

- Jeg er skuffet og stiller store spørsmålstegn ved at de til de grader holder på hemmelighold. Det nører bare opp under mistanken om at det har foregått noe som ikke er heldig.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Bærer elgen selv!