Ikke alt var som før for kongefamilien

Tradisjonen tro dukket den spanske kongefamilien opp på påskemesse på Mallorca. Men enkelte personer uteble fra høytidsfeiringen.

VIKTIG TRADISJON: Den spanske kongefamilien fotografert under seremonien i kirken på Mallorca. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG TRADISJON: Den spanske kongefamilien fotografert under seremonien i kirken på Mallorca. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Befolkningen på ferieøya Mallorca ser alltid spesielt fram til påsken. Ikke bare fordi det er høytid, men også fordi den spanske kongefamilien hvert år legger turen til øya og ferieslottet Marivent. Første påskedag får alle som vil et glimt av de rojale gjestene, da de deltar på påskemessen i Palmas domkirke.

Påsken 2015 var intet unntak, men det var likevel noe helt spesielt akkurat dette året. Det var nemlig første gang Felipe og hans Letiza var der i påsken i kraft av sin rolle som kongepar. Felipe tok som kjent overraskende over tronen etter sin far Juan Carlos i juni i fjor. 

FLOTT FAR: På vei inn til påskemessen tok kong Felipe seg tid til å forklare døtrene om den den årlige tradisjonen. Foto: NTB Scanpix
FLOTT FAR: På vei inn til påskemessen tok kong Felipe seg tid til å forklare døtrene om den den årlige tradisjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det nye kongeparet ble tatt imot på beste vis av øyas befolkning, og til alles store glede var også deres to døtre - Leonor og Sofia - med til kirken.

Sammen med sine foreldre poserte jentene tålmodig foran fotografene, og tok imot hyllesten fra de rundt 600 menneskene som var møtt opp denne solskinnsdagen. Eldstejenta Leonor ble Europas yngste kronprinsesse, da pappa ble konge. 

Skilsmissespekulasjoner

Med i det kongelige følget var også kongens mor, dronning Sofia. Hun kom til øya noen dager før sin sønn og hans familie, og overvar som hun alltid gjør, en klassisk konsert til inntekt for bekjempelsen av narkotika. Hennes ektemann glimret imidlertid med sitt fravær! 

GLIMRET MED SITT FRAVÆR: Den tidligere kongen, Juan Carlos, deltok ikke ved påskemessen - den siste tiden er det blitt spekulert i om han og hans kone Sofia skal skilles. Foto: NTB Scanpix
GLIMRET MED SITT FRAVÆR: Den tidligere kongen, Juan Carlos, deltok ikke ved påskemessen - den siste tiden er det blitt spekulert i om han og hans kone Sofia skal skilles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skandalekongen Juan Carlos har vist seg svært sjelden siden han abdiserte, og ryktene ville i fjor ha det til at det han skulle skille seg fra sin kone. Både spanske og italienske medier skrev i september at en skilsmisse var nært forestående. 

Les også: Hertuginnen inngår samarbeid med norske kjendiskokker

 

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer