Leah Isadora Behn:

Ikke alltid visst hun er kongelig

- Jeg hadde jo lyst til å være en Disney-prinsesse.

NUMMER SEKS: Leah Isadora Behn er nummer seks i arverekken til den norske tronen. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
NUMMER SEKS: Leah Isadora Behn er nummer seks i arverekken til den norske tronen. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leah Isadora Behn (17) har med sine sminkevideoer på sosiale medier blitt en anerkjent beautyinfluenser, og under fjorårets Vixen Awards stakk hun av med seieren for nettopp årets influenser innen skjønnhet.

Senere fikk hun både modellkontrakt og kosmetikksamarbeid.

Men først og fremst er 17-åringen kjent for å tilhøre Norges mest kjente familie: datteren til prinsesse Märtha Louise (50) og avdøde Ari Behn, kong Haralds (85) og dronning Sonjas (84) barnebarn.

Til tross for at Behn er nummer seks i rekken til den norske tronen, har hun ikke alltid visst hvem familien hennes egentlig er.

FORLOVET: 7. juni kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise hadde forlovet seg med Durek Verrett, og dagen etter uttalte datteren Leah Isadora Behn seg for første gang om forlovelsen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Katrine Bjelke Vis mer

- Da skjønte jeg det

Til D2 forteller prinsessedatteren hvordan hun som barn elsket å sminke seg og kle seg ut som en Disney-prinsesse.

- Jeg hadde jo lyst til å være en Disney-prinsesse. Jeg var helt «obsessed» med Tornerose og sånne ting, sier hun.

Selv var hun ikke klar over sin posisjon, og det var ikke før foreldrene tok med seg døtrene og flyttelasset til London at det gikk opp for Behn. Familien ønsket seg en ny start, og de tre søstrene, Leah Isadora, Maud Angelica (19) og Emma Tallulah (13) begynte på engelsk skole. Ingen skulle vite hvem de var.

BLE FJERNET: Beauty influenser Leah Isadora Behn har på kort tid blitt stor på TikTok, men den store suksessen har også ført med noen ulemper. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- Jeg skjønte ikke det med familien min sin, eh … plass i Norge før jeg var sju–åtte år, forteller den mellomste Behn til D2.

- Men det var noen som fant ut av det. Bestevenninnen min sin barnevakt var norsk, og hun sa det til venninnen min. Og da skjønte jeg det.

Med i dokumentarserie

I dag kan Behn skryte av over 85 000 følgere på Instagram, 9,9 millioner likerklikk på TikTok og 300 000 visninger på YouTube.

Ifølge D2 er prinsessedatteren med i en foreløpig hemmelig dokumentarserie for den nordiske strømmetjenesten Viaplay.

PRINSESSEDATTER: Leah Isadora Behn dukket opp på Vixen Awards 2021. Vis mer

Dette er derimot ikke influenserens første TV-opptreden. 17-åringen har tidligere dukket opp i dokumentarserien «Märtha» på TV 2, som lot seerne bli kjent med prinsessen, hennes nå forlovede Durek Verrett (47), samt døtrene Behn.

LES OGSÅ: Prinsesse Märtha Louise: - Mange mener at jeg har klikket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer