Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad:

Ikke alle Playboy-bildene av Juliane ble slettet

Bilder av Marius Borg Høibys kjæreste ligger fremdeles publisert på flere av Playboys plattformer.

IKKE SLETTET: Etter Se og Hør oppslag om Marius Borg Høiby og kjæresten Juliane Snekkestad i påsken, ble modellbildene av henne på nettsiden til amerikanske Playboy slettet. I den argentiske nettutgaven finnes det derimot fortsatt flere bilder. Foto: Faksimile fra argentinske Playboys nettside/ NTB scanpix
IKKE SLETTET: Etter Se og Hør oppslag om Marius Borg Høiby og kjæresten Juliane Snekkestad i påsken, ble modellbildene av henne på nettsiden til amerikanske Playboy slettet. I den argentiske nettutgaven finnes det derimot fortsatt flere bilder. Foto: Faksimile fra argentinske Playboys nettside/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det var i påsken at Se og Hør avslørte at Marius Borg Høiby (21) er blitt kjæreste med den norske modellen Juliane Snekkestad (22). I oppslaget ble hun omtalt som «Playboy-modell».

I et intervju med VG raste «modellmamma» Eivor Øvrebø mot denne omtalen av 22-åringen. Samtidig ble det kjent at modellbildene av Juliane var blitt fjernet fra nettsidene til det amerikanske mannebladet. Bildene skal, etter det Se og Hør erfarer, aldri ha vært publisert i Playboys papirutgave.

- At bildene nå i ettertid er fjernet, endrer ikke at det var korrekt å kalle henne «Playboy-modell», uttalte sjefredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, til avisen.

Likevel viser det seg nå at på langt nær alle bildene av Juliane Snekkestad er fjernet fra Playboy. Hele bildeserien er blant annet fortsatt å finne på Playboy Argentinas hjemmeside.

Saken fortsetter nedenfor.

PÅ NETTET: På nettutgaven til Playboy Argentina ligger det stadig en rekke modellbilder av Juliane Snekkestad. Denne skjermdumpen ble tatt tidlig mandag ettermiddag. Foto: Faksimile fra www.playboyrevista.com
PÅ NETTET: På nettutgaven til Playboy Argentina ligger det stadig en rekke modellbilder av Juliane Snekkestad. Denne skjermdumpen ble tatt tidlig mandag ettermiddag. Foto: Faksimile fra www.playboyrevista.com Vis mer

Ligger fortsatt ute

Da Playboy Argentina i fjor la ut bildene av den norske 22-åringen, promoterte man bildeserien ved å twitre et bilde av Snekkestad med hennes fulle navn, samt en lenke til en sak for den argentinske utgaven av Playboy. Denne tweeten er fortsatt ikke slettet:

I den argentiske nettutgaven av Playboy, som tweeten altså refererer til, ligger det fortsatt flere publiserte modellbilder av Juliane Snekkestad.

Playboy Argentina delte dessuten et bilde av 22-åringen på sin offisielle Instagram-konto i april i fjor:

I innlegget har de også tagget Juliane i bildet og lenket til hennes egen Instagram-profil.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Playboy Argentina, uten å lykkes. Vi har også vært i kontakt med Slottet, som ikke ønsker å kommentere denne saken. Heller ikke Juliane Snekkestad ønsker å kommentere saken, ifølge Lindsey Baldock ved Snekkestads modellbyrå i Storbritannia.

- Valgte å støtte henne

Etter Se og Hørs oppslag om Marius og Juliane, har det utvilsomt vært stor interesse rundt det nyforelskede paret - både i norske og utenlandske medier.

I etterkant av avsløringen gikk kongehuset selv hardt ut mot Se og Hør i en pressemelding.

Sjefredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, forsvarte oppslaget med at saken har offentlig interesse - blant annet fordi Marius er en del av Norges mest offentlige familie.

Hoffet innrømmet for øvrig overfor Dagbladet å ha dekket utgifter for kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn.

Forrige uke brøt kronprins Haakon (44) tausheten om saken, da han i et intervju med NRK snakket om bråket rundt Marius og modellkjæresten for første gang.

Saken fortsetter nedenfor.

- Situasjonen var at en ung jente, i begynnelsen av 20-årene, fikk en forside som ikke representerte hvem hun er på en særlig god måte, sa kronprins Haakon, som møtte NRK i forbindelse med et besøk på Lundhs steinbrudd i Tvedalen i Larvik.

- Da hadde vi ett valg, skulle vi la henne stå helt alene i den situasjonen, eller skulle vi gå ut og si noe. Da valgte vi å støtte henne. Det var det denne saken handlet om for oss.

Kronprinsen fortalte samtidig at kongefamilien neppe kommer til å klage inn Se og Hørs sak for PFU (Pressens Faglige Utvalg), selv om de heller ikke vil utelukke det.

Slettet bilder fra sosiale medier

Juliane og Marius har lenge vært nære venner, før de ble kjærester og flyttet sammen i London før jul.

Dermed har hun også tilbrakt en del tid på Skaugum, kronprinsfamiliens hjem i Asker.

Fra den fasjonable eiendommen la den flotte modellen ut flere bilder, som avslørte at det var nettopp på Skaugum hun befant seg.

Selv om hun unnlot å tagge stedet «Skaugum», er det liten tvil om hvor hun har vært. De karakteristiske, gullbelagte mønstrene på dørene, krystallkronen i taket - og de kongelige portrettene i gullrammene - gjenkjennes nemlig også på bildene Marius la ut da han solgte unna sine private eiendeler på Finn.no i 2016.

Bildene lå på hennes åpne Instagram-konto, der hun har rundt 53 000 følgere. Etter at Se og Hør omtalte saken i påsken, er bildene nå fjernet.

Saken fortsetter under:

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

Mer populær enn Marius

Det var under Marius' USA-opphold i fjor, at det første og hittil eneste offentlige bildet av ham og Juliane Snekkestad sammen ble tatt.

Det var Juliane som på selveste kvinnedagen 8. mars i fjor, la ut et bilde fra Los Angeles av seg selv og Marius, i en av hans egendesignede skinnjakker, på sin Instagram-profil.

Marius ble ikke nevnt med navn i innlegget, men flere gjenkjente raskt Mette-Marits flotte sønn sammen med modellen.

👅🦄

Et innlegg delt av Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad)

Etter at forholdet mellom Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby ble kjent, har Juliane dessuten blitt mer populær enn kjæresten på Instagram.

Etter Se og Hørs avsløring og pressemeldingen fra Slottet, har nemlig Snekkestads følgerskare på Instagram økt med flere tusen, fra cirka 43 000 til 52 900 - i skrivende stund.

Dermed har hun altså passert kjæresten, som i skrivende stund «bare» har 51 200 følgere på Instagram.

LES OGSÅ: Brudd for Aksel Lund Svindal

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer