Biograf knallhardt ut mot prinsesse Kate:

- Ignorerte Meghans rop om hjelp

Hevder prinsessen aldri har vært interessert i et vennskap med Meghan Markle.

SPILL FOR GALLERIET?: Prinsesse Kate refses i ny bok, blant annet for angivelig oppførsel mot svigerinnen. Foto: Shaun Brooks / NTB
SPILL FOR GALLERIET?: Prinsesse Kate refses i ny bok, blant annet for angivelig oppførsel mot svigerinnen. Foto: Shaun Brooks / NTB Vis mer
Publisert

I den eksplosive nye boken, «Endgame», fra forfatter og mangeårig kongelig journalist, Omid Scobie, er det prinsesse Kate (41) det siktes på - med hagle.

Det skriver Daily Mail.

Boken, som nå er utgitt i Australia, er en gjennomtrengende etterforskning av den nåværende tilstanden til det britiske monarkiet - med et helt kapittel dedikert til den kommende dronningen.

«Grøsser når hun hører Meghans navn»

Kapittelet er derimot ingen hyllest - heller tvert imot.

Scobie kaster nærmest bomber etter prinsessen, og stempler henne som både «kald» og «følelsesløs».

SAMMEN I SORGEN: Sist gang de møttes var i forbindelse med dronning Elizabeths begravelse for ett år siden. Foto: Kirsty O'Connor/NTB
SAMMEN I SORGEN: Sist gang de møttes var i forbindelse med dronning Elizabeths begravelse for ett år siden. Foto: Kirsty O'Connor/NTB Vis mer

Den er ingen hemmelighet at den britiske kongefamilien har vært sterkt preget av intriger og familiedrama de siste årene. Tilsynelatende har det vært prins Harry (39) og kona hertuginne Meghan (42) mot prins William (41) og prinsesse Kate (41) - hvilket Scobie nå påståelig bekrefter at stemmer.

Ifølge forfatteren skal nemlig Kate aldri ha vært interessert i et vennskap med hertuginnen. Han hevder at prinsessen spøkefullt «grøsser» hver gang hun hører Meghans navn, og at det har vært null direkte kontakt med svigerinnen siden 2019.

I boken påstår han også at Kate har vært en «forkjemper for psykiske årsaker samtidig som hun ignorerte Meghans rop om hjelp».

FRA DEN LYKKELIGE TIDEN: Kate og Meghan sammen på Wimbledon sommeren 2019. Foto: Shaun Brooks/NTB
FRA DEN LYKKELIGE TIDEN: Kate og Meghan sammen på Wimbledon sommeren 2019. Foto: Shaun Brooks/NTB Vis mer

«Katie Keen»

Bombene stopper imidlertid ikke der. I tillegg til å lemleste prinsessen for følelser, stempler forfatteren henne som en «Stepford-lignende kone».

Begrepet brukes i det engelske språket, som en nedsettende betegnelse for en underdanig og føyelig kone, som ser ut til å tilpasse seg blindt til stereotypen om en gammeldags underdanig rolle i forholdet til mannen sin.

Prins Harry og Meghan overrasket på basketkamp i Los Angeles. Video Tiktok / Rød Løper Vis mer

Scobie skriver videre at prinsessen fikk kallenavnet «Katie Keen», og hevder at den avdøde dronningen likte henne fordi hun var «mulig å trene» sammenlignet med den «sterksinnede» prinsesse Diana.

Han legger til at Kate glir under radaren fordi hun «aldri har utfordret systemet med offentlige kamper eller ambisjoner».

GÅR HARDT UT: Forfatteren av boken «Endgame», Omid Scobie. Foto: ITV/Shutterstock/NTB
GÅR HARDT UT: Forfatteren av boken «Endgame», Omid Scobie. Foto: ITV/Shutterstock/NTB Vis mer

Massiv kritikk

Han hevder også at Kate ikke planlegger å øke arbeidsmengden på 10-15 år, eller før barna hennes blir voksne. Med bakgrunn i antallet engasjementer hun utfører sammenlignet med andre medlemmer av kongefamilien, gjør det prinsessen til en «deltidsarbeidende kongelig» i forfatterens øyne.

Hun portretteres som en prinsesse som er «for komfortabel» i rollen sin, og «villig til å vise det nødvendige smilet og elegansen til hennes plikter som prinsesse».

I SKYGGEN: Harry og Meghan må finne seg i å spille annenfiolin når Kate og William er i nærheten... Foto: Emilio Morenatti/NTB
I SKYGGEN: Harry og Meghan må finne seg i å spille annenfiolin når Kate og William er i nærheten... Foto: Emilio Morenatti/NTB Vis mer

Boken som slippes i Storbritannia tirsdag, er oppfølgeren til «Finding Freedom», som omhandlet hertugparets vei ut av kongefamilien og Storbritannia i 2020.

Den har allerede rukket å få massiv kritikk, og en rekke kongelige eksperter har tatt prinsessen i forsvar, og sagt at Scobies angrep på den 41-årige trebarnsmoren er både urettferdig og ubetinget.

Scobie blir også anklaget for å ha kastet piler mot prinsessen kun for å skape overskrifter i eget favør.

LES OGSÅ: - Alt som er galt med forholdet vårt