Hertuginne Kate og prins William:

- I totalt sjokk etter avsløringene

Men ekteparet hadde håpet samtalen kunne blitt holdt privat.

SVÆRT OVERRASKET: Hertuginne Kate og prins William skal ikke ha visst i hvor stor grad prins Harry og hertuginne Meghan slet. Foto: Pa Photos/Paul Grover/the Daily Telegraph/NTB
SVÆRT OVERRASKET: Hertuginne Kate og prins William skal ikke ha visst i hvor stor grad prins Harry og hertuginne Meghan slet. Foto: Pa Photos/Paul Grover/the Daily Telegraph/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67) natt til mandag, åpnet hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) opp om en rekke oppsiktsvekkende historier om forholdet til den britiske kongefamilien.

Her kom det blant annet frem at Meghan på et tidspunkt ikke ønsket å leve lenger, samt påstander om bekymringer rundt sønnen Archies (1) hudfarge - fra et medlem av kongefamilien.

Manglende støtte fra det britiske kongehuset i en vanskelig tid, var også noe som ble lagt på bordet, og ikke så overraskende har avsløringene fra det tre timer lange intervjuet skapt store overskrifter verden over.

Tirsdag brøt det britiske kongehuset, med dronning Elizabeth (94) i spissen, tausheten etter den rungende kritikken fra ekteparet.

På vegne av hele kongefamilien uttrykte 94-åringen at de er triste over å høre hvor utfordrende de siste årene har vært for Harry og Meghan.

- Problemene som tas opp, spesielt de som handler om rase, er urovekkende, het det i uttalelsen.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

«Føler med dem»

Onsdag skriver US Weekly at prins William (38) og hertuginne Kate (39) ble ille berørt av det urovekkende tv-intervjuet.

- William og Kate var i totalt sjokk etter å ha hørt hva Meghan og Harry fortalte, deler en kilde til nettstedet.

- Det som sjokkerte dem mest var selvmordstankene til Meghan og uttalelsen om Archies hudfarge fra et medlem av kongefamilien. William og Kate visste om noen av problemene de hadde med personalet, men ikke i hvor stor grad.

Oprah Winfrey fortalte til CBS mandag at det verken var dronning Elizabeth eller prins Philip (99) som skal ha kommet med uttalelsen om Archies hudfarge.

Winfrey fortalte at prins Harry selv skal ha ønsket at talkshowdronningen skulle videreformidle dette.

I samtalen med Oprah Winfrey langet hertugparet av Sussex altså ut mot den britiske kongefamilien og kongehuset generelt. Dette var deres første, store intervju siden de i fjor bestemt seg for å trekke seg tilbake som kongelige og flytte til USA.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

Selv om William og Kate skal føle sterkt med Harry og Meghan, hevder kilden at de likevel kunne ønske at paret «ikke hadde prøvd å rive kongefamilien i biter» på tv.

- William og Kate mener at disse samtalene kunne ha blitt tatt på privaten, sier kilden til US Weekly.

I intervjuet fortalte også hertuginne Meghan sin versjon av de påståtte ryktene som florerte i britiske tabloider om at hun hadde fått svigersøster Kate til å gråte før det kongelige bryllupet med Harry.

SAMLET: Her er prins Harry og hertuginne Meghan sammen med prins William og hertuginne Kate under den årlige Commonwealth Day service i London i mars i fjor. Foto: Phil Harris / Pool via AP/NTB
SAMLET: Her er prins Harry og hertuginne Meghan sammen med prins William og hertuginne Kate under den årlige Commonwealth Day service i London i mars i fjor. Foto: Phil Harris / Pool via AP/NTB Vis mer

Meghan sa at ryktene ikke stemte, og hevdet at det heller var motsatt - at det var Kate som fikk henne til å gråte.

- Noen dager før bryllupet var hun lei seg over noe med kjolene til blomsterpikene. Det fikk meg til å gråte. Det såret meg virkelig, delte hun i intervjuet, og understreket at det ikke var noen konfrontasjon mellom de to.

Ifølge Meghan ba hertuginne Kate om unnskyldning for hendelsen, og Meghan beskriver nå svigersøsteren som «en god person».

Hertuginne Kate har på nåværende tidspunkt ikke kommentert Meghans påstander.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

- Aldri følt meg så ensom

Hertuginne Meghan snakket også godt om sitt første møte med dronning Elizabeth i intervjuet med Oprah, og beskrev det første møtet mellom dem to som «fint».

Hun la derimot ikke skjul på at hun ikke fant seg til rette i den britiske kongefamilien, og hevdet at «institusjonen», som hun kalte det, la en rekke begrensninger på hva hun kunne gjøre.

- Ingenting er slik det ser ut, fortalte hun, og la til at hun nesten ikke fikk forlate huset.

- Jeg har aldri følt meg så ensom, delte hun videre, og sa at hun savnet offentlig støtte fra kongefamilien da det stormet som verst rundt henne i pressen.

Også prins Harry fortalte om en familie som ikke hadde stilt opp i en vanskelig tid.

LES OGSÅ: Det norske kronprinsparet trekkes inn i kongebråket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer