I Sverige kjenner vi Mette-Marit som «Prinsessen i Prada»

Svensk hoffreporter besøkte Norge på kronprinsessens bursdag.

NEDTONET: Liv Sander i Svensk Damtidning var overrasket over Mette-Marits påkledning. Her fra Ingrid Alexandras første skoledag på Oslo International School. Foto: Andreas Fadum
NEDTONET: Liv Sander i Svensk Damtidning var overrasket over Mette-Marits påkledning. Her fra Ingrid Alexandras første skoledag på Oslo International School. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Tirsdag startet Ingrid Alexandra på privatskole, samme dag som kronprinsesse Mette-Marit fyller 41 år. I tillegg til Norsk presse var det representanter for svensk, britisk, nederlandsk og tysk presse på plass på Oslo International School.

Her kan du se video av kronprinsfamilien, som kom kom gående til skolen. Inne i skolegården hilste de på rektor før de raskt gikk videre inn på skolen.

Liv Sander hadde tatt turen fra Sverige for å dekke begivenheten, og hun hadde også med seg en bursdagsgave til Mette-Marit.

SKOLESTART: Kongereporter Liv Sander fra Svensk Damtidning hadde tatt turen til Norge for å dekke Mette-Marits bursdag og Ingrid Alexandras første skoledag på Oslo International School. Foto: Andreas Fadum
SKOLESTART: Kongereporter Liv Sander fra Svensk Damtidning hadde tatt turen til Norge for å dekke Mette-Marits bursdag og Ingrid Alexandras første skoledag på Oslo International School. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- I Sverige har vi en tradisjon for å hylle og feire kronprinsessen når hun har bursdag. Vi ville gjøre stas på Mette-Marit ved å gi henne en svensk bok, men det var synd det ikke lot seg gjøre, forteller hoffreporter Liv Sander i Svensk Damtidning til Seoghør.no- Hvordan opplevde du første den første skoledagen på OIS?

- Det hele gikk veldig kjapt. Jeg hadde forventet at familien hadde stilt opp på et bilde, men det hele var over på et øyeblikk. De kom, hilste på rektor og gikk rett inn, forteller Sander.

Mette-Marit var vanlig kledd i blå jeans, sandaler, høyhalset genser og en rød allværsjakke, og så ut som en hvilken som helst norsk mor en tidlig morgen.

Journalisten var likevel glad for at hun tok turen til Norge, men hun var overrasket over at Mette-Marit og familien ikke var mer pyntet på representasjonsoppdraget.

VELKOMMEN: Kronprinsfamilien blir tatt imot av rektor Janecke Aarnes ved Oslo International School. Foto: Andreas Fadum
VELKOMMEN: Kronprinsfamilien blir tatt imot av rektor Janecke Aarnes ved Oslo International School. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- I Sverige kjenner vi Mette-Marit som «Prinsessen i Prada», så jeg ble veldig overrasket av at hun var så nedtonet som hun var på Ingrid Alexandras første skoledag, forteller Sander.

LES OGSÅ: Det hemmelige skjønnhetstrikset