Hertuginne Meghan:

I sorg: - Knust

Hertuginne Meghan mistet en nær venn.

TØFT: Hertuginne Meghan har hatt noen tøffe måneder etter at hun mistet en nær venn. Foto: Kristin Callahan/ Shutterstock/ NTB
TØFT: Hertuginne Meghan har hatt noen tøffe måneder etter at hun mistet en nær venn. Foto: Kristin Callahan/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert

Hertuginne Meghan (40) har i en årrekke vist sin støtte til flere dyrevelferdsorganisasjoner og har ikke vært fremmed for å snakke offentlig om nettopp dyrs rettigheter.

Organisasjonen Mayhew, som tar imot hunder uten hjem, er blant dem som står hennes hjerte nær. Tilbake i 2019 valgte hun å støtte organisasjonen under kongelig beskytterskap, noe som regnes som en stor anerkjennelse.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan og prins Harry vekket oppsikt. Video: CBS Vis mer

Det var hundetreneren Oli Juste som introduserte henne for organisasjonen, og han ble raskt en nær venn av henne. Med det kom det som er stort sjokk da han plutselig gikk bort 15. januar.

Først nå, tre måneder senere, åpner hertuginnen seg om vennens dødsfall i et åpent brev i The Independent.

- Jeg er knust

Det er liten tvil om at dødsfallet til Juste gikk hardt inn på hertuginnen. I brevet forteller hun om sin store sorg etter hans bortgang.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghans podkast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

«15. januar 2022 gikk min kjære venn Oli tragisk og veldig plutselig bort. Det har etterlatt meg, og så mange andre, knust og tankefull - vel vitende om at arven han etterlater til våre pelsvenner er vakkert enkel: Bare elsk dem. Spesielt de som er etterlatt eller glemt», skriver hun blant annet i brevet.

«Til hans minne vil vi lage Oli Juste-fløyen på Mayhew, for å beskytte dyrene som kan ha større vanskeligheter med å finne sine varige hjem. For i likhet med Oli vil de aldri bli glemt, og de vil alltid bli elsket», fortsetter hun.

Mayhews administrerende direktør, Howard Bridges, uttaler på sin side at hertuginnen også har gitt en generøs donasjon til organisasjonen til minne om sin høyt elskede venn.

Trekker seg

Da hertuginne Meghan bodde i Toronto i Canada adopterte hun en hund som fikk navnet Guy. Noen år seinere skaffet hun seg enda en hund, som også ble adoptert, sammen med ektemannen prins Harry (37).

Videre i brevet skriver hertuginnen at Juste og forloveden hans hjalp henne med å ta vare på den omplasserte hunden hennes da hun nettopp hadde flyttet til Storbritannia og den trengte stell og pleie.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

I 2020 trakk hertuginne Meghan og prins Harry seg som kjent fra sine kongelige plikter og flyttet til USA. Likevel fortsatte hun å støtte organisasjonen på avstand, også under pandemien.

Onsdag denne uken kunngjorde imidlertid Mayhew på Twitter at hertuginnen ikke lenger er kongelig beskytter av organisasjonen. Det skriver People.

«Det har vært et utrolig privilegium for Mayhew å ha jobbet tett med Meghan», er blant det de skriver i uttalelsen.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

LES OGSÅ: - Føler seg ikke trygg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer