Prins Albert:

I sorg etter tapet

Fyrst Albert og resten av gjestene tok smittevernet på alvor da baronessen ble begravet.

SMITTEVERN: Alle gjestene hadde på seg munnbind da baronesse Elisabeth-Anne de Massy ble gravlagt forrige uke. Foto: NTB Scanpix
SMITTEVERN: Alle gjestene hadde på seg munnbind da baronesse Elisabeth-Anne de Massy ble gravlagt forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om verden gradvis er i ferd med å åpne igjen, i form av at man kan reise, samles og trene på treningssenter, er pandemien fortsatt i full sving på verdensbasis. Over 470 000 mennesker har så langt mistet livet etter å ha vært smittet, mens i overkant av 4,85 millioner er friskmeldte.

Coronaviruset diskriminerer ikke, noe flere smittetilfeller og dødsfall blant kongelige, kjendiser og verdens rikeste blant annet har vist.

Ble smittet

Fyrst Albert II (62) av Monaco, som den 19. mars hadde fått påvist smitte, opplevde derimot bare milde symptomer, og er etter forholdene ved god helse. Smitte-nyheten vekket uansett internasjonal oppsikt, og det ble tidlig spekulert på hvem han hadde fått viruset av og om han hadde smittet noen andre.

Albert måtte faktisk avkrefte at han hadde smittet prins Charles (71), som en knapp uke etter fyrsten offentliggjorde at han også var blitt smittet av coronaviruset. Den monegaskiske fyrsten er nå frisk igjen.

SAMMEN I SORGEN: Albert og Charlene av Monaco tok farvel med baronesse Elizabeth-Ann de Massy onsdag 17. juni. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN I SORGEN: Albert og Charlene av Monaco tok farvel med baronesse Elizabeth-Ann de Massy onsdag 17. juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I sorg

Dette betyr derimot ikke at det er fritt frem for å droppe alt som heter smittevern. Det er ikke kjent hvorvidt fyrst Albert har utviklet antistoffer, men uavhengig av dette tar han altså tydelige forholdsregler. I en begravelse onsdag forrige uke troppet han og samtlige av de andre gjestene opp med munnbind da fyrstens kusine skulle gravlegges.

DØD: Baronesse Elizabeth-Ann de Massy døde den 10. juni, 73 år gammel. Her er hun fotografert med fyrst Albert og tennisstjernen Rafael Nadal i 2017.Foto: NTB scanpix
DØD: Baronesse Elizabeth-Ann de Massy døde den 10. juni, 73 år gammel. Her er hun fotografert med fyrst Albert og tennisstjernen Rafael Nadal i 2017.Foto: NTB scanpix Vis mer

Baronesse Elisabeth-Anne de Massy døde i Monaco den 10. juni, og ble gravlagt onsdag forrige uke. Hun var godt kjent i hjemlandet, og drev med filantropisk arbeid store deler av sitt voksne liv. I tillegg var hun president for Monte Carlo Country Club og ved det monegaskiske tennisforbundet. Hun var også gudmor for prinsesse Stephanie (55) - som var til stede i begravelsen.

Baronessen ble 73 år gammel, og døde på Princess Grace Hospital. Hun etterlater seg flere barn og barnebarn.

MATCHET: En soldat avbildet under begravelsen, iført et munnbind som matchet uniformen hans. Foto: NTB Scanpix
MATCHET: En soldat avbildet under begravelsen, iført et munnbind som matchet uniformen hans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I begravelsen var også fyrstinne Charlène (42), sammen med blant andre prinsesse Caroline (63). Alle var preget av alvoret da de iført sorte munnbind bevitnet at kisten ble båret inn i katedralen i Monaco, skriver Royal Central.

Fyrst Alberts munnbind skilte seg for øvrig noe ut, ettersom han - tilsynelatende i likhet med flere andre familiemedlemmer - hadde Monacos riksvåpen sydd inn på bindets høyre side.

På grunn av virussituasjonen verden over har fyrsten og familien holdt en lavere profil enn normalt. Offisielle oppdrag er blitt avlyst til fordel for å holde seg trygge innendørs i palasset, hvor Albert overhodet ikke er alene.

SPESIELT MUNNBIND: Fyrst Albert bar Monacos riksvåpen på siden av munnbindet sitt. Foto: NTB Scanpix
SPESIELT MUNNBIND: Fyrst Albert bar Monacos riksvåpen på siden av munnbindet sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kongelig oppdragelse

Der bor han nemlig sammen med kona Charlène av Monaco (42) og deres to felles barn, tvillingene Gabriella og Jacques (5). I et eksklusivt intervju med det franske magasinet Point de Vue, gjengitt av People, snakket 42-åringen om familielivet med ektemannen i november.

Der åpnet hun også opp om hvordan det er å oppdra kongelige barn, og beskrev samtidig ektemannen som en «bemerkelsesverdig, fantastisk og morsom far», som både lytter og oppmuntrer de små barna sine.

TVILLINGFORELDRE: Charlène og Albert har tvillingene Jacques og Gabriella sammen. Foto: NTB Scanpix
TVILLINGFORELDRE: Charlène og Albert har tvillingene Jacques og Gabriella sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv beskrev Charlène seg som en «hands on» og beskyttende mor, men hun la imidlertid ikke skjul på at det er en slitsom jobb å oppdra ikke bare én, men to kongelige barn.

- Det er utmattende, men også veldig stimulerende på mange områder, sa hun om morsrollen.

Da Charlène og fyrst Albert giftet seg for ni år siden, hadde de vært kjærester siden 2006. Albert hadde året før overtatt rollen som landets overhode etter farens død.

Vis mer

LES OGSÅ: «Overvåkes» av dronningen: - Gått fryktelig feil før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer